Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIH
Povratak na članak

UN-ov izvjestitelj pozvao BiH da osigura primjeren smještaj migranata, optužbe hrvatskoj policiji za zlostavljanje

Felipe González Morales : "Dobio sam pouzdane informacije o prisilnom vraćanju migranata i tražitelja azila od strane hrvatske granične policije na teritoriju BiH. Prema izjavama koje su mi date, mnogi migranti su prisilno vraćeni do granice BiH bez da je proveden bilo kakav zvaničan postupak."

Komentari 8

I1
ing-12345
22:47 01.10.2019.

Svatko tko ilegalno prelazi hrvatsku granicu je terorista. A zna se kako se postupa sa teroristima. Tu nam SAD trebaju biti uzor.

VL
Avatar speak_loud
speak_loud
21:25 01.10.2019.

Očekivano da će nakon potpisivanja "Istambulske" i "Marakeškog" razni cirkusanti dolaziti prodavati maglu.

VL
MS
mala_sova
23:13 01.10.2019.

Tko uđe ilegalno u zemlju nema pravo na azil, niti na zahtjev za azil. U slučaju ilegalnog prijelaza granice nije potreban nikakav postupak osim prekršajnog, a obzirom da se radi o ljudima bez identifikacijskih isprava, nema svrhe provoditi ni prekršajni postupak zbog ilegalnog prijelaza granice. Također, privremeno oduzimanje stvari je u takvim situacijama policijska obveza, obzirom da iste nisu prijavili na ulazu u zemlju.

VL
DA
Darko22
07:02 02.10.2019.

Pouzdane informacije=Izjave od ilegalnih imigranata....hahahaha, nije ni čudo da je UN takva sprdnja od organizacije

VL
Avatar mofo
mofo
08:17 02.10.2019.

Kad će žica, kad će zid? Šta se čeka?

VL
AL
algyx
10:35 02.10.2019.

Svaka država se prvo mora pobrinut da joj vlastiti građani imaju smještaj. Tek onda možemo pričat o dodjeljivanju smještaja nekome drugome

VL
PE
pežo
20:41 01.10.2019.

ako im ne želite kršiti prava onda ih treba pustiti da idu gdje žele -zašto bi ih mi morali zadržavati protiv njihove volje - i to je kršenje ljudskih prava

VL
Avatar GRDASIC
GRDASIC
08:33 02.10.2019.

Nalazimo se na žalost u takvom okruženju koje će na silu falscificirati izvješća koja će optužiti genocidne eto Hrvate. Jasno je to svima, radi se o specijalnom ratu protiv Hrvatske koji se vodi već 30 godina a Hrvatska država se pljačka i uništava namjerno kako od strane milih susjeda tako od strane vlastitih slugu stranog kapitala. Ukoliko je i 10 % istinitoga tada je to ozbiljan alarm za uzbunu u ministarstvu policije i šire u okruženju, ali svakako ne mogu vjerovati da se naša policija tako ponaša. Ne znam zašto specijalni izvjestitelj UN nije uzeo vremena i dogovorio sastanak s vrhom u ministarstvu policije i raspravio s njima te optužbe? Jednaka zabrinutost za istinitost navoda dolazi i od naših javnih pravobranitelja kojima se osim uskraćivanja pristupa i blokiraju i informacije koje je policija dužna po zakonu dati. Vjerujem da će u konačnici vlada morati rasprostrijeti sve svoje informacije međunarodnim agencijama i izvjestiteljima međunarodnih institucija pa i UN a.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.