Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bio i zastupnik

Umro Željko Nenadić, bivši gradonačelnik Petrinje

Željko Nenadić
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
15.11.2013.
u 12:55

Nenadić je preminuo u 61. godini u Zagrebu. Gradonačelnik je bio od 2009. do ove godine, a saborski zastupnik od 2003. do 2007. Istaknuo se i u Domovinskom ratu na području Petrinje, kao zapovjednik 74. bataljuna. U prostorijama HDZ-a u Petrinji sutra se otvara knjiga žalosti, a Nenadićev je pokop u ponedjeljak 18. studenoga

Nakon teške bolesti u 61. godini u Kliničkoj bolnici Merkur u Zagrebu jutros je preminuo Željko Nenadić, predsjednik Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Petrinja i do posljednjih lokalnih izbora gradonačelnik Petrinje.

Željko Nenadić rođen je 22. kolovoza 1953. godine u Perušiću. Osnovnu školu, Gimnaziju i Pedagošku akademiju završio je u Petrinji, a Pedagoški fakultet u Rijeci, stekavši zvanje profesora matematike i fizike. Od 1997. do 2001. godine bio je zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije, od 2003. do 2007. zastupnik u Hrvatskom saboru, te gradonačelnik Petrinje od 2009. do 2013. godine.

Kao hrvatski branitelj 1991. je bio član Kriznog štaba Ministarstva prosvjete i kulture i zapovjednik 3. satnije 74. samostalnog Petrinjskog bataljuna. Od 1992. do 1993. u 12. Domobranskoj pukovniji Petrinja bio je pomoćnik zapovjednika za logistiku, 1994. - 1995. i savjetnik za logistiku, zborno područje Zagreb.

Poslije Domovinskog rata ravnao je Domom umirovljenika u Petrinji i Lječilištem Topusko i bio predsjednik Nadzornih odbora u više tvrtki u većinskom vlasništvu RH.

Obolio je nakon lokalnih izbora u svibnju ove godine i mandat vijećnika u novom sazivu Gradskog vijeća prepustio je stranci. Na gradskoj zgradi od jutros je izvješena crna zastava, a gradonačelnik Darinko Dumbović, zamjenici Svjetlana Lazić i Branimir Bešlić i predsjednica Gradskog vijeća Sanja Lovrenović izjavili su "kako će Nenadić ostati u sjećanju po svome političkom, sportskom i pedagoškom djelovanju i domoljublju, ali i kao čovjek koji je neizmjerno volio svoj grad“.

U prostorijama HDZ u zgradi stranaka sutra od 9 sati i u ponedjeljak prijepodne bit će otvorena knjiga žalosti. Komemoracija će se održati u ponedjeljak 18. studenoga u 12 sati, a pokop Željka Nenadića-Bepsa isti dan u 14 sati na groblju Sv. Benedikta u Petrinji.

Komentara 1

NE
nebo
14:44 15.11.2013.

Ostat će u sjećanju njegov ,možda prvi govor kao gradonačelnika Petrinje uz slapove Petrinjčice i Priće o Radiću Kulturfesta,pred mnoštvom gledatelja i prekrasnim glazbeno scenskim prikazom , nadahnut i srdačan kao i naš Bebs...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije