Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otišao je zagor

Umro Sergio Bonelli, izdavač i autor Zagora, Texa i Dylana Doga

Tex Willer
26.09.2011.
u 12:34

Tex Willer, Dylan Dog, Zagor i Mister No samo su neki od poznatih likova kuće Bonelli.

RIM – Danas je u Monzi, pokraj Milana, preminuo Sergio Bonelli (79), izdavač crtanih stripova kao što su Tex i Dylan Dog. Njegov otac, od kojeg je naslijedio izdavačku kuću,

Gian Luigi Bonelli stvorio je crtić o kauboju Texu Willeru, koji je jedan od ključnih protagonista talijanske literature crtanih stripova. Sergio Bonelli pak bio je otac crtanih likova kao što su Zagor i Mister No. Bio je oženjen Beatrice, a njegov sin Davide odgovoran je za marketing obiteljske izdavačke kuće.

Sergio Bonelli je 1957. od svoga oca naslijedio izdavačku kuću koja se tada zvala Edizioni Araldo te je 1961. prvi put nacrtao Zagora, a 1975. stvorio je i lik Mistera Noa, što je bio prvi crtić izdavačke kuće Bonelli koji nije bio s Divljeg zapada.

– Sergio Bonelli oduševljavao nas je dok smo bili djeca, ali oduševljavao je i odrasle svojim crtićima. Ostavlja nam u nasljedstvo likove kao što su Tex Willer i Dylan Dog, o čijim smo događajima sanjali – izjavio je gradonačelnik Milana Giuliano Pisapia.

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar best vocal
best vocal
16:35 26.09.2011.

počivaj u miru!

JA
jalnus
13:38 26.09.2011.

Za sve poklonike ovog srota , samo jedan odgovor: Corto Maltese. Kad smo vec kod Italije.

ZE
zelenakrava
13:28 26.09.2011.

Nikad nisam volio njegove stripove.Nikad ih nisam ni skupljao.Preferirao sam Belgijsko Francuski strip i njegova izdanja bila su za mene smeće.Ali zbog svoje dugovječnosti objavljivanja na ovim prostorima kod nas su stekli enormnu popularnost i to kroz nekoliko generacija. Neka mu vječna slava i hvala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije