Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U BUENOS AIRESU

Umro papin ispovjednik Hrvat fra Berislav Ostojić

papa
Foto: Privatni album
17.08.2015.
u 15:45

Bio je ispovjednik kardinala Bergoglia, a svojevremeno i ravnatelj osnovne škole u centru "Kardinal Stepinac" u Hurlinghamu, gdje je u svojoj sobi i preminuo

Na Veliku Gospu u Buenos Airesu umro je fra Berislav Ostojić, franjevac i Hrvat koji je bio ispovjednik pape Franje dok je bio buenosaireski nadbiskup.

"Nekoliko trenutaka prije smrti zatražio je da mu daju sliku Kraljice mira, a potom je izustivši na hrvatskom jeziku "Djevice Sveta, pomozi mi!" preminuo", javila je Ika, navodeći da je fra Berislav rođen je 21. prosinca 1946. u izbjeglištvu u Andolfu, biskupija Linz od oca Ljudevita i majke Marije, r. Odak. Kao dijete s obitelji je preselio u Argentinu. U franjevački novicijat je ušao 20. prosinca 1964. godine. Prve zavjete položio je 6. siječnja 1966., a vječne 21. prosinca 1969. Teologiju je studirao u Bologni, a za svećenika je zaređen 20. svibnja 1971. godini u Modeni.

Bio je misionar u Argentini, župnik župe Sto. Cristo u Jose Ingenierosu. Također bio je ispovjednik kardinala Bergoglia, a svojevremeno i ravnatelj osnovne škole u centru "Kardinal Stepinac" u Hurlinghamu, gdje je u svojoj sobi i preminuo, javila je IKA.

>> Fra Berislav Ostojić: Papa je oko sebe uvijek imao Hrvate

Komentara 1

OK
okus
17:35 17.08.2015.

Pokoj vjecni daruj mu Gspodine i vjecna svjetlost svjetlila mu. Pocivao u miru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije