Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imao upalu pluća

Umro je kralj Saudijske Arabije

Abdullah bin Abdulaziz al Saud
Foto: Reuters/ PIXSELL
1/2
23.01.2015.
u 07:30

Na mjesto kralja doći će Abdullahov polubrat, princ Salman bin Abdulaziz

Umro je kralj Saudijske Arabije, 90-godišnji Abdullah bin Abdulaziz al Saud. Na mjesto novog kralja doći će Abdullahov polubrat, princ Salman bin Abdulaziz, javlja CNN.

Vijest o smrti kralja Abdullaha dolazi nekoliko tjedana nakon što je državna novinska agencija izvijestila da je kralj u bolnici zbog upale pluća. Zbog smrti kralja tisuće ljudi okuplja se u Meki, dok će se u Rijadu u popodnevnim satima održati molitva u džamiji Turki bin Abdullah, gdje se očekuje dolazak mnogih svjetskih čelnika.

– Život kralja Abdullaha trajao je prije rođenja suvremene Saudijske Arabije do njezina nastanka kao ključne sile u globalnom gospodarstvu i lidera među arapskim i islamskim zemljama – izjavio je američki predsjednik Barack Obama.

Kralj Abdullah postao je kralj Saudijske Arabije u kolovozu 2005., no počeo je voditi zemlju 1996. nakon što mu je polubrat, kralj Fahd, doživio moždani udar.

>> Da bi se zaštitila od ISIL-a, Saudijska Arabija gradi veliki zid

Komentara 32

DU
Deleted user
07:54 23.01.2015.

Za one koji ne znaju taj kuriozitet iz međunarodnog prava - to je privatna država, dinastije Saud odnosno bukvalno je to posvojni pridjev Saudijska Arabija. Jedinstvena u svijetu! I izdašan sponzor kojekakvih zabrinjavajućih aktivnosti, po sistemu ne financiramo mi too službeno nego naši bogataši daju dobrovoljne priloge...

KI
Kissinger
08:35 23.01.2015.

star 90 godina - kak je mogel mret?

FR
franjo
08:08 23.01.2015.

Kralj je najveći terorista ! Zbog nafte je nažalost štićenik cijeloga zapadnog svijeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije