Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 79. GODINI

Preminuo je Karl Gorinšek

Sabor
30.07.2022.
u 22:19

Od 1993. godine Karl Gorinšek bio je aktivan član HSLS-a i Liberalne stranke: član Malog vijeća i Predsjedništva, glavni tajnik i direktor, a 2003. godine postao je i zastupnik u Hrvatskom saboru kao zamjenik Vladi Gotovcu.

Vojni zapovjednik i političar Karl Gorinšek preminuo je u petak navečer nakon kratke i teške bolesti, objavio je na Facebooku predsjednik splitskog HSLS-a Hrvoje Bašić.

Status prenosimo u cijelosti.

"S tugom u srcu obavještavamo sve simpatizere/ke, članice i članove HSLS-a kao i hrvatsku javnost da nas je noćas, nakon teške i kratke bolesti, napustio Karl Gorinšek.

Rođen 3. prosinca 1943. godine, Karl Gorinšek bio je hrvatski političar, politolog i vojni zapovjednik. Nakon završetka osnovne i srednje škole u Sloveniji upisao je Vojnu akademiju KoV-a koju završava 1965. godine. Tijekom aktivne službe, kao časnik JNA upisuje te završava Političku školu i Visoku vojno-političku školu JNA-a, a 1991. završava i Ratnu školu JNA u Beogradu s činom pukovnika.

S početkom velikosrpske agresije na Hrvatsku pristupa Hrvatskoj vojsci, 11. rujna 1991. godine postaje i zapovjednik obrambenih snaga RH u Istočnoj Slavoniji i Baranji, a svoju vojnu karijeru privodi kraju kao nastavnik na Hrvatskom vojnom učilištu. Od 1993. godine Karl Gorinšek bio je aktivan član HSLS-a i Liberalne stranke: član Malog vijeća i Predsjedništva, glavni tajnik i direktor, a 2003. godine postao je i zastupnik u Hrvatskom saboru kao zamjenik Vladi Gotovcu.

Ponosni smo na neizbrisiv trag kojeg je Karl Gorinšek ostavio kako u obrani Hrvatske, tako i u povijesti hrvatskih liberala, na čemu smo mu neizmjerno zahvalni. Neka mu je laka hrvatska zemlja", navodi se u statusu.

 

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar Tombstone
Tombstone
22:53 30.07.2022.

Slava mu I hvala

Avatar drug Joža
drug Joža
23:16 30.07.2022.

JNA nije imala "časnike" već "oficire"

PR
prajdali100
08:36 31.07.2022.

Ode stara garda ! Tih,nenametljiv,šutio je i radio svoj posao.RIP.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije