Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tuga u Karlovcu

Umro Jakov Rubido, 13-godišnjak koji je obogatio naše živote

jakov_PXL_kar_100530_1362
07.10.2010.
u 10:19

Izreka Jak kao Jakov, kako se zvala i akcija prikupljanja novca za njegovo liječenje, postala je simbol načina ponašanja

Šok i nevjerica zavladali su jučer u OŠ Švarča. Ali, i svim ostalim školama, cijelom Karlovcu i brojnim ustanovama. Nitko nije mogao i želio vjerovati da 13-godišnjeg Jakova Rubida više nema. Nasmijani dječak, u čiju su se borbu protiv opake leukemije uključili mnogi, preminuo je u zagrebačkoj bolnici.

Zbog njega smo bolji

– Ne znam tko je više pogođen, učenici, učitelji ili njegov 7.d. Teško nam je i neutješni smo. Svi koji su se uključili u brojne akcije za pomoć Jakovu imali su osjećaj da time što rade pomažu njegovom ozdravljenju. Redovito smo pratili njegovo zdravstveno stanje i vjerovali da će se nam se pridružiti ove školske godine. Sada se samo možemo utješiti da Jakova više ništa ne boli. Zbog njega smo postali bolji ljudi. U godini dana, koliko se borio s teškom bolesti, obogatio je naše živote – sa suzama u očima ispričala je ravnateljica OŠ Švarča Andreja Željković.

Danas u 11 sati učenici i nastavnici OŠ Švarča prisjetit će se svog đaka i upisati u knjigu žalosti. Posljednja velika akcija za Jakova održana je 30. svibnja u Domu OSRH Zrinski, kada je prikupljeno oko 20.000 kuna. Tada se na svečanosti s obitelji pojavio i Jakov, a iznenađenje večeri bila je njegova pjesma u kojoj poručuje da će ozdraviti. To se, nažalost, nije dogodilo, a nakon što mu je presađena bratova koštana srž, stanje se pogoršalo. Iako je izgubio posljednju bitku, poruka ‘Jak kao Jakov’ i dalje će postojati, za pomoć drugoj oboljeloj djeci.

Nije dočekao koncert

– Želimo da to bude nešto kao Zaklada Ane Rukavine. Planiran je koncert mladih glazbenika, pa iako Jakov to nije dočekao, nažalost, ima još bolesne djece. Među njima je i Ivan Galović iz Duge Rese, koji je neko vrijeme bio s Jakovom u bolnici – poručila je ravnateljica A. Željković. Zbog tragedije koja ih je zadesila učenicima OŠ Švarča bit će pružena i psihološka pomoć.

Komentara 1

MP
Mr.Pravda
18:55 07.10.2010.

Iskrena sucut roditeljima i rodbini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije