Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Umro "Dr. Smrt", prvoborac za pravo na eutanaziju

Zbog toga što se prometnuo u prvoborca pokreta za pravo na smrt uz tuđu pomoć te zato što je eutanizirao 100 građana SAD-a uz tvrdnju da ''smrt nije grijeh'' zaradio je i nadimak "Dr. Death".
03. lipnja 2011. u 18:05 7 komentara 23 prikaza
jack kevorkian
Foto: Reuters/Pixsell

Patolog Jack Kevorkian, poznat kao "Dr. Smrt", umro je u 83. godini u Royal Oaku u Michiganu (SAD), gdje je dva tjedna bio hospitaliziran zbog problema s jetrom i srcem. 

Zbog toga što se prometnuo u prvoborca pokreta za pravo na smrt uz tuđu pomoć te zato što je eutanazirao 100 građana SAD-a uz tvrdnju da ''smrt nije grijeh'' zaradio je i nadimak "Dr. Death".

Inače, zbog ubojstva pacijenta oboljelog od Lou Gehrigove bolesti smrtonosnom injekcijom Kevorkian je odslužio osmogodišnju zatvorsku kaznu, od 1999. do 2007. godine.

– To je etička praksa koju bi liječnici trebali prakticirati bez straha. Kada se jednom nešto proglasi etičkim, to štiti zakon. Ne religija, ne političari – govorio je Kevorkian koji je na slobodu pušten pod uvjetom da više nikog ne savjetuje o oduzimanju vlastitog života.

Također, o Kevorkianu je prije nešto više od godine dana HBO snimio film ''You Don't Know Jack'', u kojem ga tumači Al Pacino.

Hrvatska - Španjolska
SLAVE NASLOV
Pogledajte što španjolski mediji pišu nakon pobjede, dotaknuli se i hrvatskog ponosa
PoKRENI
PONOSNO VOLONTIRAMO
Korporativnim volontiranjem do boljih promjena u društvu
  • -obrisani-:

    Jack Kevorkian ( Zidov)......................................

  • bu22:

    Zanima me jesu li njega tj. jel se sam potpisao za eutanaziju???????

  • GALE 1991:

    Ode Dida pred lice Božije...