Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavni poljubac

Umro američki vojnik sa jedne od najpoznatijih fotografija na svijetu

Glenn McDuffie
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
15.03.2014.
u 22:31

Fotograf Alfred Einsenstaedt je tom fotografijom dočarao veselje koje je nastalo na Times Squareu u New Yorku u trenutku kada je objavljen da je Japan kapitulirao.

Američki vojnik sa jedne od najpoznatijih fotografija u povijesti, Glenn McDuffie, umro je u 86. godini u Teksasu, piše BBC.

Teksašanin je stekao svjetsku slavu fotografijom na kojoj ljubi medicinsku sestru po svršetku Drugog svjetskog rata. Policijski forenzičari potvrdili su njegove tvrdnje da je baš on na legendarnoj fotografiji.

Išao djevojci, poljubio medicinsku sestru

Fotograf Alfred Einsenstaedt je tom fotografijom dočarao veselje koje je nastalo na Times Squareu u New Yorku u trenutku kada je objavljen da je Japan kapitulirao 14. kolovoza 1945. godine. McDuffie je bio u podzemnoj željeznici kada je čuo za predaju Japana. - Bio sam tako sretan. Istrčao sam na ulicu - kazao je McDuffie, koji je tada bio 18-godišnjak te je išao posjetiti svoju djevojku.

- Tada sam ugledao medicinsku sestru - kazao je McDuffie i dodao kako je došao do nje i poljubio je. Edith Shain je tada radila u obližnjoj bolnici, a tvrdila je da je ona medicinska sestra sa fotografije. Umrla je 2010. godine.

>>Nevjerojatne fotografije: 'Uhvatio' avione u poziciji iz noćne more

Komentara 2

IC
ICCO
10:20 16.03.2014.

Ovo je najpoznatija fotografija ikad snimljena, nikad neće biti nadmašena. Bravo za sve aktere fotke!

FU
FULL
10:31 16.03.2014.

Vojnik s 17 god? Malo čudno??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije