Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
meso iz epruvete
Povratak na članak

Umjetno uzgojeno meso u laboratoriju stiže u trgovine: Naši nutricionisti otkrili treba li ga konzumirati

Znanstvenici su prionuli uzgoju mesa u laboratoriju, no osim etičkih, jedan od praktičkih problema koji se pojavio bio je i kako takvom mesu dodati masnoću.

Komentari 15

Avatar Osvetnik Ernesta Fulira
Osvetnik Ernesta Fulira
15:33 04.12.2020.

Uoravo mi niz bradu curi mast od socnog bureka pa citam ovo i umirem od smijeha.

VL
DI
dino85
15:30 04.12.2020.

Svijet nije gladan jer nema hrane, već zbog politike.

VL
VL
vlada1
15:53 04.12.2020.

Jedva čekam 😛

VL
VL
vlada1
15:55 04.12.2020.

Vele da druge godine dolazi na tržište gemišt v šumećim tabletama.

VL
GA
Gajger
10:33 17.04.2022.

Za mlađe generacije, film Soylent Green (u hrvatskom prijevodu "Zeleno sunce") iz 1972

VL
GO
goriodgorijeg
16:25 04.12.2020.

Ne hvala, to meso neka jedu oni koji su ga i proizveli. Kad su 80tih godina, počeli krave i bikove i telad hraniti koštanim brašnom, mali broj pametnih veterinara je to pokušavalo spriječiti, i nisu mogli, i došlo do kravljeg ludila. Tako će biti i sa ovim umjetno uzgojenim mesom.

VL
SI
sisavac
16:35 04.12.2020.

kao prvo, najvažnije, hrane ima dosta u svijetu, u izobilju, nikad se više hrane nije proizvodilo. kao drugo, hrana se baca, trećina hrane u razvijenom svijetu se baca. u razvijenom svijetu je većina pretilog stanovništva. običnim rječnikom, debelih, gojaznih. zavaravati se da je to bolest nema smisla. kontejneri su puni odbačene hrane, što zbog roka, što zbog hira da se otvori i baci višak. glad u svijetu postoji, al je rezultat nemara bogatih i razvijenih. pošto razvijeni diktiraju sve trendove, bilo bi zgodno kad bi većina svijeta, koja je nerazvijena, velikim dijelom zbog pljačkanja od strane razvijenih, razvijenom stavila neke uvjete, počela njih etiketirati kako h treba, da su gramzivi, i kažnjavati ih, doslovno zatvaranjem svojih tržišta za njih. jer svi bi trebali znati da najveće profite bogati ostvaruju u najsiromašnijim zemljama i tu im je jedini ključ rasta. treće, ne manje važno, nema etike u prehrani. to je jedna notorna laž političara koji prihvaćaju neke prehrambene navike manjina, koje nitko ne ugrožava. ima li išta zdravijeg od prirodno, vani na livadi, odraslog goveda, svinje, koze, ovce, kokoši i patke? nema. a što jedemo? farmske životinje nakljukane antibioticima da se ne razbole. prerađevine takve da ne znate jel ima više aditiva ili osnovne mase, npr. brašna. tko je kriv? ima li uopće krivca? razvijamo se. i dalje imamo probavni sustav kao i sve druge životinje. što točno trebamo mijenjati? nekom nešto smrdi? misle da oni nikom ne smrde?!

VL
DU
Duslikr
15:45 04.12.2020.

Huh, McDonalds+farmakomafija?

VL
LU
lucio2
15:52 04.12.2020.

Konacno dolazi kraj toj inherentno brutalnoj i nehumanoj 'mesnoj' industriji. Za sto godina citat cemo o danasnjim masovnim farmama i sramit se.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.