Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
\"Striženje lukobran

Umjetnici strigli ovce na riječkom lukobranu

striženje ovaca,ovca,ovce (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/7
21.04.2012.
u 18:43

Glavna je poruka projekta - ovce uzimamo zdravo za gotovo, baš kao i lukobran, a njihovu vunu kao sirovinu možemo usporediti sa sirovim osjećajem industrijskog ambijenta lukobrana

Sedam ovaca već nekoliko dana živi na riječkom lukobranu, svoje su prirodno okruženje u riječkoj okolici privremeno zamijenile novim domom, a sve kako bi pomogle u (re)imaginaciji lukobrana i onoga što bi mogao biti. Ukratko, riječ je o javnom umjetničkom projektu nazvanim "Striženje lukobrana", koji je nastao u suradnji Odjela za kulturu Grada Rijeke, Lučke uprave Rijeka i kanadske Kulturne fondacije "Musagetes", a u kojem sudjeluju umjetnici Milijana Babić, Tomislav Brajnović, Vesna Jakić, Matthew Mazzotta, Marina Mikolčić, Nika Rukavina, Bruno Velčić i Dražen Vitolović.

Riječani su tako na svome omiljenom Molo Longu, kako nazivaju riječki lukobran, imali prigode vidjeti kako se ovce strižu i što je od vune sve moguće napraviti, no glavna je poruka projekta - ovce uzimamo zdravo za gotovo, baš kao i lukobran, a njihovu vunu kao sirovinu možemo usporediti sa sirovim osjećajem industrijskog ambijenta lukobrana, što je, prema zamisli umjetnika, savršena točka polazišta za stvaralaštvo i poticajno razmišljanje. Riječki lukobran očigledno privlači umjetnike, posljednje je svoje instalacije ondje izlagala kanadska umjetnica Laetitie Sonami, a građani sve više uživaju u ovom atraktivnom prostoru.

Komentara 10

PU
pusrane
19:12 21.04.2012.

a koji je ovca a koji je ovan.........

NO
No1
22:38 21.04.2012.

A, tko će \"umjetnika\" malo dotjerati?

NN
nato nece proci
19:04 21.04.2012.

Isto to radi i rimska kurija sa Hrvatskom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije