Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZNATI KINESKI ETIČAR
Povratak na članak

'Umjetna inteligencija imat će moć uništavanja ljudi, ali ne i emocije kao čovjek'

He Huaihong poznat je i utjecajan kineski etičar, često zaokupljen utjecajem umjetne inteligencije na čovjeka, društvo i civilizaciju. Ima li čovječanstvo budućnost, pita se u novoj knjizi, baveći se i problemom moguće zlouporabe umjetne inteligencije, pa i okretanja robota protiv svojih stvoritelja, dakle ljudi

Komentari 9

ST
stefj
14:32 05.12.2020.

Eh, umjetna inteligencija ko Kineska država...

VL
Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
14:50 05.12.2020.

Stroj i moral, nespojivo. Optimizacija je religija stroja. U toj religiji, čovjek je nepotreban. Možemo samo sanjati i nadati se da bi bili baterija kao u Matrixu. Zato ištekaj produžni dok je još na vrijeme!

VL
SV
Sveznadar
14:19 05.12.2020.

Ča će mu pamet za ubiti čovika.

VL
Avatar SMECHAR
SMECHAR
08:36 06.12.2020.

Nikada neće imati svijest i sve povezano s time.

VL
DA
danpetko
13:57 05.12.2020.

Uopće ne znam čemu citirati ijednog čovjeka iz te totalitarističke države gdje su ljudi kao umrežena stoka? Kina je mokri san današnjih megabigataša i model novog svjetskog poretka koji nam se potura iza paravana pandemije

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.