Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAČUNALNA PREVARA

Umjesto zarade od investiranja, Petrinjac ostao bez nekoliko stotina tisuća kuna

Zaštita autorskih prava, ilustracija
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
31.01.2022.
u 14:43

U više je navrata na navedeni račun uplatio više stotina tisuća kuna i kada je pokušao povratiti dio sredstava, to mu nije omogućeno te je shvatio da je prevaren

Policija je od 70-godišnjaka iz Petrinje, zaprimila prijavu zbog računalne prijevare.

Naime, oštećeni je u razdoblju od studenog 2019. do veljače 2020. godine, preko internet stranice, registrirao svoje osobne podatke i kreirao virtualni račun na internet stranici koja je predstavljena kao legalni investicijski fond.

Potom je u više navrata na navedeni račun uplatio više stotina tisuća kuna i kada je pokušao povratiti dio sredstava, to mu nije omogućeno te je shvatio da je prevaren.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je navedeno kazneno djelo počinilo petero stranih državljana (tri državljana Cipra i po jedan državljanin Ukrajine i Bugarske) protiv kojih slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

>> VIDEO Umirovljenika sve manje, u dvije 'COVID' godine umrlo ih čak 18.000 više od prosjeka

Komentara 1

DU
Deleted user
15:00 31.01.2022.

Srećom da nitko nije upleten od naših biznismena npr. Goran Delić, jer svoje novce ne bi nikad vidio, što zbog ovršnog zakona, što zbog preljevanja novca u udruge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije