Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varteks

Umjesto sportskog parka, zona gospodarske namjene

varteks
Marko Jurinec/PIXSELL
01.12.2010.
u 08:08

Varteksu je veliko zemljište potrebno radi preseljenja proizvodnje u grad Novi Marof

Novomarofski gradski vijećnici zadužili su gradonačelnika Darka Hrenića i gradske službe da pripreme izmjene i dopune urbanističkog plana uređenja naselja Novi Marof kako bi se zemljište namijenjeno gradnji sportsko-rekreacijskog centra odredilo za zonu gospodarske namjene. Osim toga, s Osnovnom školom Novi Marof i Varaždinskom županijom trebali su se urediti pravni odnosi.

Povod izmjenama urbanističkog plana dopis je Varteksa kojem je zemljište namijenjeno za sportski centar potrebno zbog preseljenja proizvodnje u Novi Marof.

- Veseli me što su vijećnici dali zeleno svjetlo, no to ne znači da se na natječaj za kupnju zemljišta ne može javiti tko drugi. Naša je obveza zemljište dati najpovoljnijem ponuđaču. Nadam se i da će nam županija dopustiti prenamjenu zemljišta. Tražio sam i mišljenje državnog odvjetništva o tome je li sve što radimo transparentno i po zakonu. Ovo je prvi korak prema razvitku gospodarstva u Novom Marofu - kaže novomarofski gradonačelnik.

Pregovori novomarofske gradske uprave i Varteksa traju otprilike godinu dana, a Varteks bi u Novi Marof preselio proizvodnju ako se pokaže da je dobro došao i ako mu budu odgovarali uvjeti.

I dok Varteks pregovara o preseljenju proizvodnje, u tvornici je sastavljena lista radnika koji su tehnološki višak. Na popisu su 124 radnika, a prema programu zbrinjavanja, radnicima je ponuđen prelazak u konfekcijski dio tvrtke, gdje mogu raditi kao šivači ili glačari. Ponuđen im je i prelazak u tvrtku Boxmark na poslove u krojačnici, na poslove sortiranja i priprema materijala za šivanje, a mogu uzeti i otpremninu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije