Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomozimo

Umjesto školskih problema čeka ga borba sa zloćudnim tumorom

tomislav
arhiva obitelji
20.09.2011.
u 14:49

Dječak je prije četiri godine porazio rak, no opaka se bolest vratila u travnju. Na kontroli su otkrili čudne novotvorine na predjelima oba kuka. Tumor je postao zloćudni...

Početkom rujna Tomislav Kaić trebao je krenuti u prvi razred. No, umjesto u školske klupe, dječak koji će 4. listopada napuniti samo sedam godina, mora u Klaićevu bolnicu na pretrage potrebne prije nove operacije oba kuka. Tumor, euzofilni granulom bedrene kosti, kojega je pobijedio 2007., vratio se u travnju.

– Morala sam ga ispisati iz škole. Na kontroli su otkrili čudne novotvorine na predjelima oba kuka. Tumor je otišao u zloćudni. Čekaju ga sad u prosincu na Šalati dvije teške operacije i zbog toga svaki mjesec mora na ultrazvuk – shrvana je Barbara Kaić, majka djeteta koje iza sebe ima čak 11 kemoterapija i sedam zračenja. Maleni Tomislav iz baranjske Suze, koji teži svega 17 kilograma – dodaje majka, unatoč svemu je veselo dijete čija vedrina im daje snage za daljnju borbu.

– Najteže je navečer kad ga uhvate bolovi. Boji se nove operacije i svaki dan me moli da budem uz njega, a ja ne znam kako ćemo to financijski podnijeti. Već sad nam primanja ne pokrivaju lijekove koje mora trošiti – kroz suze nastavlja majka čija obitelj, suprug, Tomislav i dvoje starije djece, žive od svega 2100 kuna. Otac, hrvatski branitelj ima PTSP, liječi se na psihijatriji te boluje i od depresije koju je zadobio kad mu se sin razbolio. Majci je stres nakon sinova drugog oboljenja prouzročio dva manja srčana i jedan manji moždani udar te šećernu bolest.

– Nismo radno sposobni, ne možemo sami. I kuću bih prodala samo da su mi djeca zdrava. Nije lako moliti pomoć, ali učinila bih sve da mi sin jednom u klupu sam odnese svoju torbu, vozi bicikl ili zaigra nogomet – kaže majka. Svi koji žele pomoći novac mogu uplatiti na žiro-račun: T. Kaić, Hypo Banka, broj računa 3221893895, Ulica Š. Petefija 12, 31 308 Suza.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije