Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veća zarada

Umjesto raspačavanja droge, meksički kartel kopa rudnik

rudnik
Reuters/PIXSELL
04.01.2013.
u 15:21

Na Zetasovu poslovnu preorijentaciju utjecala je spoznaja da je ilegalno eksploatiranje rudnika mnogo unosnije negoli trgovina drogom

Jedan od najnasilnijih meksičkih narko-kartela Zetas obustavio je trgovinu drogom te se okrenuo unosnijem biznisu – iskapanju rudnika.

Otkriveno je to nakon što su meksički marinci u listopadu 2012. ubili Zetasova vođu Herbierta Lazcana. On se u tom trenutku nije nalazio na nekom skupocjenom imanju opasanom visokim zidinama i osiguranom naoružanim čuvarima. Lazcano je smaknut dok je potpuno sam, bez ikakve zaštite u malom rudarskom mjestu Progreso na televiziji gledao utakmicu baseballa.

Potvrdio je to Al Jazeeri bivši guverner savezne države Coahuile Humberto Moreira te pojasnio da je na Zetasovu poslovnu preorijentaciju utjecala spoznaja da je ilegalno eksploatiranje rudnika mnogo unosnije negoli trgovina drogom. – Shvatili su da kilogram ugljena mogu prodati za 30 dolara, rudaru platiti jadnu nadnicu i zaraditi više nego od prodaje droge – kazao je Moreira.

Njegove optužbe rezultirale su pokretanjem istrage jer je i vladina agencija pronašla dokaze o kaznenoj djelatnosti i nizu nepravilnosti u poslovanju rudnika u toj regiji. Osim bivših trgovaca drogom, vjeruje se da su u malverzacije poslovanja rudnika uključeni mnogobrojni lokalni političari i državni dužnosnici. Coahuila im je posebno privlačna jer se u toj državi godišnje iskopa 95 posto ukupnog meksičkog ugljena, što je količina od 15 milijuna tona.

>>Oružana banda ukrala tijelo vođe meksičkog narkokartela Zetas

Komentara 5

BA
Bandit
16:16 04.01.2013.

Ovi su bogami gori od Sanadera...

VO
vordag
16:34 04.01.2013.

RASPAČAVANJE??? Majko moja mila ... UŽAS !!! ------------------------------------------------- Srpski ... parče - rasparčati ... (na manje dijelove ) ...na parčad, jel te ? znači ... raspaRčavanje .... ni Srpski ne znate -------------------------------------------------- U duhu hrvatskog bi se reklo ... preprodati,ati, ako se radi o narkoticima Dakle, netko je uhvaćen u PREPRODAJI droge. Više se ne bavi PREPRODAJOM... i sl.

OB
-obrisani-
17:05 04.01.2013.

04.01.2013. u 16:34h vordag je napisao/la: RASPAČAVANJE??? Majko moja mila ... UŽAS !!! ------------------------------------------------- Srpski ... parče - rasparčati ... (na manje dijelove ) ...na parčad, jel te ? znači ... raspaRčavanje .... ni Srpski ne znate -------------------------------------------------- U duhu hrvatskog bi se reklo ... preprodati, ako se radi o narkoticima Dakle, netko je uhvaćen u PREPRODAJI droge. Više se ne bavi PREPRODAJOM... i sl. -- Ni u Srbije se ne bave . rasparčavanjem droge nego preprodavajom droge ili prodavanje droge iz druge ili treće ruke. Ovo nema veze sa srpskim . ko zna iz kog jezika koristi ovaj izraz za prodaju droge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije