Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hit

Umjesto Brexita glavna vijest fotografije hrvatskih novinara iz Bruxellesa

Summit u Bruxellesu
Foto: Tomislav Krasnec
1/5
18.10.2018.
u 09:15

Pitali smo jutros u Bruxellesu i premijera Andreja Plenkovića je li stigao sinoć popiti koje pivo: "Nema piva, pazimo na liniju"

Trebalo je ovo biti jutro u kojem su glavna vijest detalji o ispregovaranom sporazumu o povlačenju Velike Britanije iz Europske unije, ali umjesto toga glavna vijest jutros u Bruxellesu, Londonu i svim drugim krugovima koji pozorno prate što se događa u Brexitu sinoćnje su fotografije hrvatskih novinara iz Bruxellesa.

Londonski ured najutjecajnijeg europskog news portala Politico.eu u prvoj vijesti u svojem jutrošnjem newsletteru javlja da su Merkel, Macron, Michel i Better po završetku sinoćnje radne večere summita o Brexitu snimljeni na glavnom bruxelleskom trgu Grand Place kako ležerno ispijaju pivo i vino, što je snimio reporter hrvatskog N1, te da su prije toga Merkel i Macron, odmah po završetku summita, snimljeni kako se šeću obližnjim parkom Leopold, što je snimila dopisnica HRT-a iz Bruxellesa Jasna Paro.

Nitko od nekoliko stotina drugih novinara koji prate ovaj summit, proglašen i "trenutkom istine za Brexit", nije se našao na ključnim mjestima da snimi najutjecajnije lidere EU kako se opuštaju nakon što su saslušali britansku premijerku Theresu May i odlučili da nema ništa novo i da ostaju na svojim pregovaračkim pozicijama u nadi da će britanska vlada doći s nekim novim idejama koje bi pokrenule pregovore o Brexitu s mrtve točke. 

Pitali smo jutros u Bruxellesu i premijera Andreja Plenkovića je li stigao sinoć popiti koje pivo.

- Nema piva, pazimo na liniju - odgovorio je. 

Pogledajte i galeriju - Plenković stigao na sjednicu Europskog vijeća, evo kako je pozdravio kolege:

Summit u Bruxellesu
1/18

Komentara 26

AP
ante_pustinjak
09:53 18.10.2018.

ne znaš koja je od ove dvije spodobe antipatičnija i odvratnija?! ostat će zapamćeni u povijesti kao rušitelji zapadne kršćanske civilizacije i demokracije i svega što je stečeno mukotrpnim radom i zalaganjem najvrjednijih i najčestitijih sinova i kćeri desetljećima i stoljećima!

Avatar Mi sami
Mi sami
09:53 18.10.2018.

N1 hrvatski? Prije bih rekao srpski.

Avatar Eddie
Eddie
10:24 18.10.2018.

Gospoja Paro novinarka u Bruxellesu, a gospon Paro veleposlanik u istom gradu. Neka usjesna obitelj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije