Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
maneken čuva hdz

Umjesto branitelja šef osiguranja HDZ-a je model i glumac N. Jercel

branko bačić (1)
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/3
03.02.2012.
u 11:00

Sabor HDZ-a osiguravat će Neven Jercel, a ne kažnjavani kum Jadranke Kosor

Nakon disonantnih tonova, Nacionalno vijeće HDZ-a usvojilo je sva izborna pravila. Završilo je kompromisnim rješenjima, a aktualni vrh uspio je postići da se kandidatima za predsjednika stranke zabranjuje ulazak i vođenje kampanje u stranačkim prostorijama, sve do 5. svibnja. Prije Vijeća nije sazvano predsjedništvo stranke, procjenjuje se da je J. Kosor ovdje izgubila većinu pa se smatra da će na Nacionalnom vijeću, koje broji 50-ak članova te uključuje i predsjednike županijskih organizacija, imati više sluha za predsjednicu.

Konformisti u HDZ-u

– Postupovnik koji smo usvojili nije loš, dajem mu +3, premda ne vidim racionalno obrazloženje zašto kandidati ne bi mogli nastupati u stranačkim prostorijama, ne vidim zašto je bolje da to rade po hotelima – kaže Gordan Jandroković, predsjednik zagrebačkog HDZ-a, koji je bio odlučio da su njegovi prostori otvoreni za sve kandidate, a sada će morati promijeniti takvu odluku. Lokalni šefovi HDZ-a odabrali su konformizam, jer je puno jednostavnije održati izborne skupštine bez kandidata i mogućih konfliktnih situacija. "Ovo je korak unazad u demokratizaciji stranke", misli Jandroković. Nešto je, međutim, dobila i "suprotna" strana. Osim što je raspuštanje odbora u Valpovu ocijenjeno, istina statutarnim, no s pogrešnim tajmingom, takvo se što do izbora više ne smije događati. Izbjegavat će se i proslave obljetnica ogranaka, jer bi to davalo veće mogućnosti za kampanju J. Kosor.

Otpustili i informatičara

Domagoj Milošević je, pak, kritičniji. – Središnjica HDZ-a ne smije biti bunker nego mjesto okupljanja, trebamo se naučiti slušati prijedloge iz ogranaka koji su najveća snaga HDZ-a – kaže. Glavni tajnik Branko Bačić demantirao je da je Vitomir Grozaj, donedavni šef osiguranja HDZ-a, dobio otkaz kao i da će poslove osiguranja 15. Općeg sabora stranke nadzirati kažnjavani kum J. Kosor, Valentin Rajković. Prema Bačićevim riječima, Grozaj je u stranci bio zaposlen na određeno, a ugovor mu je istekao te je stranka odlučila da mu ga ne produži, nego da zaposli novu osobu. I to profesionalca, a ne Rajkovića i njegovu tvrtku za koju u HDZ-u i ne znaju je li postoji. Nova osoba je Neven Jercel.

Demantirao je i napise da je otkaz u stranci dobio i informatičar Ivan Špoljarić, stoga što mu je otac postao vozač D. Miloševića. Bačić kaže da se nakon kampanje obim posla smanjio te je zbog toga suradnja s I. Špoljarićem raskinuta. Slab argument jer je, saznajemo, Špoljarić radio na tim poslovima pet godina, ne samo u kampanji. Na pitanje smatra li da je šefica stranke sav teret afere o crnim fondovima u Uskoku prebacila na njega, Bačić poručuje da je to još jedan spin i da ga ona u tom slučaju ničim nije teretila.

Komentara 56

BI
billynik
11:24 03.02.2012.

Kosorica se očito dobro zamjerila \"ekipi\" kad su angažirali ovoliko \"piskarala\" da izmišljaju aferice.

MC
Mort Cinder
11:27 03.02.2012.

spin, spin, spin ....... ma divota .....

BZ
B@zz
11:49 03.02.2012.

Od sad će biti sve više novinarki na pressicama HDZ-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije