Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
2,9 PO RICHTERU

Umjeren potres kod Karlovca: 'Kao da je zrakoplov probio zvučni zid'

Potres kod Karlovca
Foto: screenshot/EMSC
27.11.2019.
u 21:20

Magnituda potresa iznosila je 2.9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice - stoji u priopćenju Seizmološke službe.

Seizmološka služba Republike Hrvatske zabilježila je oko 20.17 sati umjeren potres s epicentrom oko 20 kilometara jugoistočno od Karlovca.

- Magnituda potresa iznosila je 2.9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice - stoji u priopćenju Seizmološke službe.

- Snažan udar trajao je dvije sekunde, kao da je zrakoplov probio zvučni zid - jedan je od komentara na Stranici EMSC-a.

Pogledajte i video: Spasioci traže preživjele u snažnom potresu u Albaniji

Komentara 13

Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
23:40 27.11.2019.

Super slika..Zvijezda usred Hrvatske..

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
22:14 27.11.2019.

Dobro je ako se naponi smiruju i počinje smirivanje s padom inteziteta. Na Balkanu u poslednji 24 sata bilo je preko 540 potresa...loše je ako se pokrenute ploče pritišću i izazivaju niz potresa koji bi mogao kulminirati s nizom mega potresa od preko 7 po Rihteru. Primjer 6.0 i 6.4 nije za 40% više nego 0.1 je jednako 1, pa bi po toj metodologiji iznosilo 10

FA
Fafijanka
23:33 27.11.2019.

Malitehnicar u cijelom svitu se potres označava zvizdom i takav je međunarodni dogovor,najbolje da skinu i zvizde sa neba da bi vi bili zadovoljni a ljudi neka stradavaju od potresa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije