Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ KOD VIROVITICE

Umirovljenik (67) traktorom prevozio vlastita drva, no nisu imala žig. Dobio kaznu 2.000 kuna

Grijanje na ogrjevno drvo
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/2
26.08.2022.
u 08:38

Iako je umirovljenik tumačio policiji kako su drva njegova i da je srušio vlastiti bagrem, policija ga je prijavila Državnom inspektoratu uz prijedlog da mu se drva oduzmu i dodijele državi

Umirovljenik (67) iz Turanovca kod Virovitice osuđen je jer je prevozio dva metra svojih drva za ogrjev koja nisu bila označena žigom, niti je imao popratnicu.

Sredinom veljače ove godine ''zatečen je u prijevozu nežigosanog drvnog šumskog proizvoda, i to da prostorna metra ogrjevnog drva bagrema traktorom IMT 539 virovitičkih registarskih oznaka'', prenosi Danica.hr.

Dakle, prevozio je neobilježeni drvni šumski proizvod, a učinio je to i bez propisanog teretnog lista, odnosno popratnice za drvo'', navodi se u presudi.

Iako je umirovljenik tumačio policiji kako su drva njegova i da je srušio vlastiti bagrem, policija ga je prijavila Državnom inspektoratu uz prijedlog da mu se drva oduzmu i dodijele državi. 

Virovitički sud proglasio ga je krivim te je dobio 2.000 kuna kazne i 100 kuna troškova prekršajnog postupka. Ipak, odbijen je prijedlog da mu se oduzmu drva koja su u to vrijeme stajala oko 800 kuna. 

Inače, minimalna kazna za svaki od ta dva prekršaja inače iznosi 10.000 kuna, a sutkinja je naglasila kako je umirovljenika kaznila ispod zakonom propisanog minimuma. 

>> VIDEO Detalji ubojstva kod Zrća: Državljanin Srbije pucao u Crnogorca, sukobili su se ispred noćnog kluba

Ključne riječi

Komentara 46

DQ
Dq
08:54 26.08.2022.

Veliko hvala ovim službenicima koji su uspješno riješili ovaj teški zločin. Žig inače stavljaju djelatnici jedne od najpoštenijih javnih ustanova , koji su bez iznimke zaposleni na transparentan javnim natječajima .

BR
Brbljivac
09:57 26.08.2022.

Zanimljivo kako su organi reda čopili starca s njegovim drvima, a silne šlepe sa bespravno izvlačenim drvima nitko nikada ne vidi, a kamoli zaustavi. Šume su polugole, a 2 m drva, vlastitih je problem?

TA
Tarantula
08:59 26.08.2022.

Bolje da si ih ukrao, manju kaznu bi dobio, pa ovu državu vodi zločinačka organizacija i zločin se najmanje kažnjava!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije