Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bunt

Umirovljenicima i mladima na prosvjedu će se pridružiti i seljaci

pokrovac (1)
Foto: Goran Farbežar/PIXSELL
1/4
Autori: mf/VLM, mm
27.04.2011.
u 12:25

Članovi Sindikata hrvatskih seljaka u Zagreb će doći autobusima, a ne traktorima

Nadamo se da ćemo u petak ponoviti stojedinicu i srušiti Vladu, rekao je Zlatko Klarić iz bloka Umirovljenici zajedno, najavljujući prosvjed pod nazivom - Zajedničkim snagama stari i mladi. Poručio je premijerki kako se Vlada ne može pomijeniti na izborima jer nema političke opozicije koja bi to napravila.

Prosvjedu će se priključiti i Sindikat hrvatskih seljaka na čelu s Tomislavom Pokrovcem koji ne pristaju na  lažne nade da se dobro živi dok seljaci i obrtnici propadaju, iako neki dobro žive na državnim „jaslama“. Smatraju da nemaju izbora nego izaći na ulicu nakon što ih je početkom travnja izigrao ministar Čobanković. Na adrese obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava počele su stizati obavijesti da će seljaci morati vratiti i do 20 posto poticaja iz 2009., što je prema mišljenju sindikata potpuno nemoralno s obzirom na tešku ekonomsku situaciju. Za prosvjed u petak u 12 najavili su dolazak na Trg bana Jelačića autobusima, a ne traktorima kao do sada..

Jedan od koordinatora facebook prosvjeda Dean Golubić kaže da narod nema izbora nego izaći na ulicu jer je 99 posto ljudi na rubu egzistencije. Poručio je vladajućima da će sve ono što su opljačkali biti oduzeto istom mjerom.

Komentara 26

PG
praseca gripa
15:28 27.04.2011.

I ovaj bi svakako htio na kormilo pa mu vrag ne da mira. Dobio je ocito cvrsta obecanja!

QW
qwe
13:21 27.04.2011.

Ne, g. Pokrovac, nema smisla skupljati potpise za smjenu Čobankovića pa ni prosvjedovati; kada biste i uspjeli, došao bi gori. Potpise treba skupljati za raspisivanje referenduma za izvanredne izbore i onda se kandidirati na njima kao zastupnik liste seljaka. Jedino tako može doći do pravde za vas.

DA
darko9
15:23 27.04.2011.

penzićima ukinuti sve povlastice kao i sljacima koji žive samo od poticaja a proizvedu ništa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije