Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNATOČ ZDRAVSTVENIM PROBLEMIMA

Umirovljenici ukrali 200.000 eura: Bježali policiji desetljećima, a planove uvijek razrađivali u baru

Italian police car
Christoph Sator/DPA
20.02.2024.
u 00:02

Sva trojica su od 70-ih godina prošlog stoljeća poznati policiji, a posljednju uspješnu provalu su počinili u svibnju prošle godine

Talijanska policija je u Rimu uhitila ozloglašene umirovljenike. Tri umirovljenika, od kojih je jedan poznati kriminalac Italo D. (71), poznat kao “Il Tedesco”, odnosno “Nijemac”, su počinili više razbojstava, a glavne mete su im bili poštanski uredi. 

Italo D. (71), Raniero P. (77) i Sandro B. (68) su više puta uhićeni, a policiji su poznati još od 70-ih godina prošlog stoljeća, piše Fenix magazin. Posljednju provalu su počinili prošle godine u svibnju kada su unatoč zdravstvenim problemima, kao što je dijabetes i problemi s prostatom, uspjeli ukrasti 200.000 eura. Gotovo uvijek su operirali na isti način.

Raniero P. je izradio kopiju ključa stražnjeg ulaza, pa su Italo D. i Sandro B. s dvojicom mlađih sudionika upali u zgradu. Sve svoje planove su razrađivali u jednom baru te nikada nisu komunicirali telefonom kako ne bi bili otkriveni. Italo D., poznatiji pod nadimkom "Nijemac" je čak bio i simpatičan medijima, a u svojim pljačkama nikada nije nikoga ozlijedio.

POVEZANI ČLANCI:

Naime, 1995. godine je opljačkao banku Piazza di Spagna te izazvao veliku pomutnju kada je zajedno sa svojim pomagačima uzeo 15 talaca. Prema nekim medijima, nadimak "Nijemac" je dobio upravo radi svoje preciznosti u "poslu". Sva trojica kriminalaca su na sceni već desetljećima, a uhićeni su pod nazivom “Vecchie Glorie”, to jest “Stara slava”.

FOTOGALERIJA Papu je nazivao 'imbecilom' i vrijeđao, a sada ga s osmjehom zagrlio

Italian police car
1/14

VIDEO Kako se obraniti ako vas netko napadne? Donosimo osnove samoobrane za žene

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije