Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za poplavljene

Umirovljenici pomogli obiteljima Nejak i Horvat pri uređenju kuća

obitelji
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
03.12.2014.
u 15:57

Skupili su novac i kupili pločice i sve neophodno za njihovo postavljanje, kuhinjske elemente, odjeću, obuću, slatkiše...

U kući je bilo pola metra vode. Kada su nas došli posjetiti posuđe je stajalo na daski na stolici. Što da vam kažem, grozno. Hvala svima- kroz suze je ispričala Snježana Nejak, samohrana majka šestogodišnje djevojčice, čija je obiteljska kuća u Pokupskoj Blatnici stradala u poplavi.

Daruju svoje naknade

Slična sudbina pogodila je i obitelj Horvat iz Mekušja, samohranog oca dvojice sinova. Da bi im barem malo olakšali cjelokupnu situaciju i život pobrinuli su se članovi Akcije umirovljenici zajedno.

Skupili su novac i kupili pločice i sve neophodno za njihovo postavljanje, kuhinjske elemente, odjeću, obuću, slatkiše... Uključio se i Marijan Lucijanić, Klub umirovljenika, odnosno njihova sekcija društvenih igara, koji su pripremili pakete za djecu za svetog Nikolu, dok su super bake osigurale odjeću, posuđe i ostale potrepštine.

– Hvala svima koji su se uključili i pomogli. Posebno hvala i našim biračima jer zahvaljujući njima imamo tri vijećnika, čija je naknada namijenjena upravo za ovakve humanitarne akcije. Taj novac vraćamo onima kojima je to najpotrebnije, a u ovom slučaju riječ je o obiteljima stradalim u poplavama- rekao je predsjednik Akcije umirovljenici zajedno Darko Križanić.

Iz stranke podsjećaju da su dosad već pomogli Ženskoj grupi Korak, Centru za Beskućnike, udrugama Betlehem i Zvončići, Dječjem vrtiću Karlovac i Četiri rijeke, socijalnoj samoposluzi...

Dopredsjednik Pavao Umnik je istaknuo da tijekom ovog mjeseca planiraju još dvije akcije.

Beskućnici, slijepi, djeca...

– S Udrugom slijepih vidjet ćemo što im je najpotrebnije. Za njih je najniža stopa izdvajanja, manja nego u primjerice susjednoj Bosni, Srbiji ili Grčkoj. Pomoći ćemo ponovno i beskućnicima da se za blagdane osjećaju kao svi mi.

Planiramo donaciju i djeci s teškoćama za provođenje programa terapijskog jahanja- najavio je Umnik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije