Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"GERITOL-GANGSTERI"

Umirovljenici otmicom htjeli iznuditi povrat propale investicije

geritol gangsteri
12.02.2010.
u 14:53

Skupina je njemačkih umirovljenika otela financijaša zbog čijih savjeta su izgubili 2,4 milijuna eura. Držali su ga u podrumu vikendice, mučili i tražili povrat novca.

U bavarskoj vikendici petero njemačkih umirovljenika zatočilo je investitora zbog kojeg su im propali milijuni eura

Na početku karijere Quentin Tarantino se 1988. u maloj gostujućoj ulozi (kao imitator Elvisa) pojavio u popularnoj seriji "Golden Girls". A ako ste se ikad zapitali kako bi "Zlatne djevojke" izgledale da je neku epizodu Tarantino i režirao, i što bi Dorothy, Rose, Sophia i Blanche napravile u nasilnom, kriminalnom tarantinovskom svijetu, odgovor na to pitanje u Njemačkoj je dao stvarni život.

Sve je počelo prije nekoliko godina na Floridi, kad je skupina njemačkih umirovljenika na odmoru na Floridi upoznala financijskog savjetnika Jamesa Amburna iz tvrtke DigitalGlobalNet, koji im je predložio da svoju ušteđevinu ulože u američko tržište nekretnina uz profit od 18 posto. No, s američkim tržištem nekretnina bilo je što je bilo, urušilo se totalno, i umirovljenici su ostali bez oko 2,5 milijuna eura, koje su, da tragedija bude veća, uložili "na crno", ne prijavivši ih njemačkim poreznim vlastima.

No, "geritol-gangsteri" (kako su ih njemački mediji prozvali po popularnom lijeku za artritis) nisu se htjeli pomiriti s gubitkom, i 56-godišnjeg njemačko-američkog financijaša su na prepad ispred njegove kuće u Speyeru oteli 74-godišnji umirovljeni građevinski poduzetnik Roland K. i 60-godišnji Wilhelm D. Utrpali su ga, vezanog ljepljivom vrpcom, u Rolandov audi A8  i odvezli 480 kilometara do vikendice na jezeru Chiemsee na jugu Bavarske. Tamo su ih dočekale njihove supruge Sieglinde K. (79) i Iris F. (64), te Gerhard F. (67). Usput je James pokušao pobjeći kad su ga pustili na WC i pritom je slomio dva rebra.

Nakon boravka vezan u hladnom podrumu četiri dana, gladni i izbatinani financijaš pokušao je pobjeći, ali su ga "sijedi otmičari" uspjeli u audiju uloviti i ponovno zatočiti; slučajnim prolaznicima koji su to vidjeli rekli su da su uhvatili provalnika na djelu.

U kući je navodno bio i jedan pištolj, te je James, bojeći se za svoj život, konačno pristao poslati faks svojoj banci u Švicarskoj da prebaci novac na račun opljačkanih umirovljenika. Na faksu je uspio, pod krinkom navođenja imena dionica, napisati "Sell 100 Call.pol.ICE" (prodati 100 zovi.pol.ICIJU) te su se u Švicarskoj obratili policiji, i 40 naoružanih policijskih specijalaca upalo je u vilu i oslobodilo zatočenika.

Razgoropađeni umirovljenici su na sudu ustvrdili da je financijaš samo prihvatio njihov poziv za nekoliko dana odmora u vikendici, u "improviziranoj sobi za goste", ali im prijeti zatvorska kazna od pet do 15 godina zbog otmice, zlostavljanja i prijetnji. Traumatizirani majstor za promašene investicije, koji traume liječi seansama kod psihijatra dvaput tjedno, ima i svojih problema sa sudom koji ga ispituje zbog jedne druge financijske prijevare, nevezane za slučaj "geritol-gangstera".

Komentara 2

MU
mudri
15:11 12.02.2010.

šteta ka ga nisu osakatili ili ubili to je i zaslužio.

OB
-obrisani-
15:21 12.02.2010.

Ajmeee koliko bi tek ove političare trebalo mučiti što su pokrali cijeli mirovinski sustav i rasprodali državu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije