Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMIR ČAK I U MIROVINI Udruga Matice umirovljenika Vodica traži nove izbore županijske koordinacije

Umirovljenici: 'Nećemo politiku u našu butigu'

26.11.2008.
u 14:59

VODICE – Iako je sa svojih 600 članova, od kojih čak 550 redovito plaća članarinu, jedna od najbrojnijih i najbolje organiziranih udruga umirovljenika u Šibensko-kninskoj županiji, Udruge Matice umirovljenika Grada Vodica nije bilo na Sportskim igrama umirovljenika u listopadu u Šibeniku, ni na Susretu umirovljenika Dalmacije prije nekoliko dana u Zadru.

– U Šibeniku nisu bili Vodičani ni Kninjani, a u Zadru ni Splićani, samo zbog toga što nisu pozvani. Riječ je o puču koji unutar Matice provodi Hrvatska stranka umirovljenika. U Šibeniku je nedavno osnovana županijska Koordinacija udruga matica umirovljenika, na koju su pozvani samo članovi udruge koji su ujedno i članovi stranke. Na taj je način Hrvatska stranka umirovljenika, nakon što je preuzela šibensku maticu, uzela i kontrolu u suradnji među udrugama. Naša je Matica u svom statutu nepolitična i neprofitna organizacija i zato odbijamo i uključiti se u stranku i politiku kao takvu – pojašnjava Milivoj Mihić, predsjednik UMU-a grada Vodice.

Udruga je u Vodicama osnovana 1999. godine i učlanjena u Maticu umirovljenika Hrvatske. Članstvo je sve brojnije i aktivnije, ali njezino vodstvo sada strahuje da će se uplitanjem politke u njezin rad članstvo osuti i da će svoj rad usmjeravati na političke stranke kojima formalno ili po svjetonazoru pripadaju.

– Izborom predsjednika i člana gradske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika u županijska tijela Matice umirovljenika Hrvatske, Matica gubi vjerodostojnost i postaje servis stranke. Stoga tražimo da se izbor županijske Koordinacije UMU-a poništi i ponovi tako da budu pozvani predstavnici svih udruga, a ne samo pripadnici stranke umirovljenika – kaže Mihić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije