Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bošnjaci u Istri podržali Josipovića

"Uljuđen je, pristojan, europski orijentiran i zalaže se za cjelovitu BiH"

josipović
Marko Lukunić / Pixsell
07.01.2010.
u 14:13

Potpredsjednik Bošnjačke demokratske stranke Osman Dželil kazao je da u Josipoviću prepoznaju kandidata koji će stručno i moralno zastupati interese države.

PULA - Bošnjačka demokratska stranka Hrvatske danas je u Puli poručila da želi Ivu Josipovića za predsjednika. Potpredsjednik stranke Osman Dželil kazao je da u Josipoviću prepoznaju kandidata koji će stručno i moralno zastupati interese države.

- U njemu prepoznajemo uljuđenoga, pristojnog, građanski i europski orijentiranog predsjednika države - naveo je Dželali.

- Bošnjačkoj demokratskoj stranci Hrvatske Josipović kao predsjednik odgovara i zato što se zalaže za cjelovitu, nedjeljivu i za sve njene narode ravnopravnu Bosnu i Hercegovinu - dodao je potpredsjednik stranke danas u Puli.

Ključne riječi

Komentara 15

DU
Deleted user
14:26 07.01.2010.

... moralno zastupati interese države...muslimanske

BT
bili-tartuf
00:21 08.01.2010.

Osman je stalno pijan, ..kako on moze prepoznati cóvoka ??

DU
Deleted user
14:25 07.01.2010.

«\'Urbani intelektualac\' uglađene vanjštine dizajniran je tako da izaziva čim manje trenja u javnosti (osim naravno kad definira fašizam i antifašizam) pa nije čudan optimizam anketa o ishodu predsjedničkih izbora prema kojima je on u samome vrhu ‘izglednika\'. Nakon štoo je proglasivši antifašizam neisključivim odnosno sveuključivim, domenom onih koji nemaju ništa protiv onog drugog (koji misli različito!), istovremeno proglasivši fašistima svakog tko misli drugačije od njih (ova zbrkanost na žalost postaje jasna tek nakon pomnijeg iščitavanja njegova programa) Josipović postaje samo urbana verzija Stipe Mesića. Tamo gdje je Mesić primitivni \'kafandžija\' i opskurni vicmaher, tamo je Josipović uglađeni profesor. Oni koji bez naprezanja razumiju Mesića s jednakom će lakoćom asimilirati Josipovićevu političku platformu uspavani njegovom uglađenom vanjštinom i umjerenošću izričaja. Čitanje Josipovićeve platforme uz minimalnu dozu kritičnosti otkriva npr redefiniranje domoljublja kao trivijalni populizam a ‘novu pravednost\' kao najtipičniji mogući ljevičarski diskurs koji se u povijesti uvijek potvrđivao u samo dva oblika; prvom jalovom a drugom zločinačkom (ovisno o tome koliko mu se dade vremena za ‘razvoj\'). Ivo Josipović voli se hvaliti svojom pravničkom karijerom, posebno onim njezinim dijelom vezanim za ustanovljavanje haškog tribunala. On je neko vrijeme pokušavao postati sucem u Haagu no to mu nije uspjelo budući sile koje su iznjedrile tribunal nisu imale povjerenja u suca iz države zbog koje je sam sud i osnovan. Josipović je jednim dijelom bio uključen u razvoj optužnice protiv hrvatskih generala koji su danas u Haagu te u razvoj koncepcije zločinačkog pothvata iako on to danas vrlo žustro negira, barem u onim rijetkim trenucima kad se tema spominje u javnosti. Kakvu je poziciju pri tom zauzimao jasno je po tome da se napr. u haškim procesima od strane tužiteljstva rabe podaci iz njegove knjige (450 Srba civila ubijenih u Oluji u čemu je pretekao i Savu Štrpca)». U tijeku predizbornog sučeljavanja na ovoj našoj kripto-neutralnoj dalekovidnici, Ivo Josipović, taj veliki pravednik izjavio je veoma boljševički kako će figurativno slomiti vrat svim onima koji pišu protiv njega na raznim portalima a svoje podatke crpe iz po njemu, nekakvih para-obavještajnih formacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije