Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVONSKI BROD

Ulična umjetnost: Galerija s listom čekanja

grafiti
Ivica Galović/PIXELL
15.03.2010.
u 17:35

Davno su prošla vremena kada su grafiti predstavljali pod okriljem noći nemušto napisanu rečenicu na nečijem zidu. To su radili huligani i vandali, a danas se sprejem stvaraju slike umjetničke vrijednosti – kaže Bozy.

Jedno od najprometnijih brodskih čvorišta, podvožnjak u Kumičićevoj ulici, posljednjih mjeseci više nije bezličan betonski objekt. Brodski su grafiteri, naime, zidove podvožnjaka pretvorili u svojevrsnu galeriju na otvorenom, u kojoj se svakih mjesec dana smjenjuju kreacije.

Prava gužva na zidu
– Davno su prošla vremena kada su grafiti predstavljali pod okriljem noći nemušto napisanu rečenicu na nečijem zidu. To su radili huligani i vandali, a danas se sprejem stvaraju slike umjetničke vrijednosti – kaže Bozy, jedan od dvadesetak brodskih grafitera. Slika na nekoliko četvornih metara na zidovima podvožnjaka pomno se planira, katkada i mjesecima, a napravi se za dan. Upotrebljavaju samo boju u spreju, a za jednu sliku potroše i desetak doza različitih tonova. Potražnja za prostorom ispod brodskog podvožnjaka toliko je velika da jedna slika ostaje na zidu tek mjesec dana.

Smjena umjetničkih djela
Nakon toga na istom mjestu novi grafiter crta svoju kreaciju, a već postoje i liste čekanja za određena polja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije