Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tunel Grič
Povratak na članak

Ulica kao iz doba Charlesa Dickensa

Ulica je ukrašena velikim knjigama među kojima su Snjeguljica, Djevojčica sa šibicama, Vlak u snijegu i Priče iz davnine

Komentari 13

DO
doktorica
00:27 04.12.2017.

a gdje je Zagorka,gdje su Siniša i Nera,

VL
VI
Vito
08:41 04.12.2017.

Ovo što vidite je "sve" - čak se nisu potrudili da dvorište kod izlaza na Tomićevu osvjetle - u potpunom je mraku pa ako nemate zdrave oči koje se mogu prilagoditi "totalnom" mraku, vratit će te se u tunel, jer je idealno za pljačkaše.

VL
VI
Vito
08:43 04.12.2017.

Da, od dikensovih knjiga možete vidjeti samo dick, ostalo je prepušteno vašoj mašti.

VL
MA
Machak
02:05 04.12.2017.

Bio sam - nije me nimalo impresionirala

VL
Avatar krcedolac
krcedolac
07:59 04.12.2017.

Od Dickensa ni D....jeziva i ružna improvizacija....

VL
VI
Vito
08:50 04.12.2017.

Tko je to napravio??? __ Koliko je novaca opljačkao stanovništvu Zagreb??? __ Kretenizma kojeg može napraviti samo netko bez mozga i bilo kakvog sjećanja na Zagreb prošlog i pretprošlog stoljeća.

VL
VI
Vito
08:40 04.12.2017.

Ulica kao iz doba Charlesa Dickensa ::: Charles Dickens (Landport, Portsea, 7. veljače 1812. - Gads Hill, 9. lipnja 1870.), engleski književnik i pripovjedač. ___ Zar je on napisao "Orijent express"??? Zar je on napisao "Snjeguljica" __ Jedino što se "dobro" u tom tunelu možete ugrijati. __ No, morate smanjiti moždanu aktivnost, jer vas zbog topline, vlage i farbi podsjeća na vaginu. __ Da bi vam taj osjećaj da se nalazite u P.M., daleko od kulture bilo čega, pobrinuo se smrad i nesnosna kakofonija pretjerane buke instrumenata i glasova. __ Plavo svijetlo koje osvjetljava tunel i znanstveno dokazano pokreće depresivnost.

VL
VI
Vito
08:48 04.12.2017.

joydivision: __ Nisu čak pročitali niti "Pokondirenu tikvu" pa ovim naslovom dokazuju kako su i sami pokondireni __ Zagreb je bio "mali" Beč, a ne London.

VL
VI
Vito
09:39 04.12.2017.

Iz Wikipedije -- slum je vrlo naseljena urbana rezidencijalna površina koja se uglavnom sastoji od usko upakiranog, zapuštene stambene jedinice u situaciji pogoršane ili nedovršene infrastrukture, naseljena prvenstveno siromašnim osobama. Dok se sirotinjske zgrade razlikuju po veličini i drugim karakteristikama, većina ih nema pouzdane usluge zbrinjavanja higijene, opskrbe čistom vodom, provedbu zakona i ostale osnovne usluge. Stanovi u nizu se razlikuju od šljunčanih kuća do profesionalno izgrađenih stanova koji su, zbog loše kvalitete gradnje ili pružanja osnovnog održavanja, pogoršali. Zbog sve većeg urbanizacije opće populacije, slumovi su postali uobičajeni u 18. do 20. stoljeća u Sjedinjenim Državama i Europi. Slums se uglavnom nalazi u urbanim regijama nerazvijenih zemalja, ali se i dalje nalaze u razvijenim gospodarstvima. :::::: "Pisac" i fotograf ovog novinskog članka očito želi Tkalčićevu ulicu prikazati kao londonski slum

VL
VI
Vito
09:09 04.12.2017.

Ulica kao iz doba Charlesa Dickensa ::: Njegovo ime nerazdvojivo je od smoga i slumova viktorijanskog Londona --- kopirao iz Wikipedije -- Da ne bi netko krivo shvatio kako u Zagrebu nije bilo "s moga", nisam toliko star, ali unutra smrdi kao "s moga" nakon što izađe iz vagine koje su za tu priliku bile smještene u Kožarskoj ulici u Zagrebu, gdje su se dolazili osloboditi napetosti gospoda iz visokog društva - kako piše MArija Jurić zagorka opisujući zagrebački nočni život izvan granica Gornjeg grada. __ Za one koji ne poznaju Zagreb "ddickenosvog" doba - Kožarska je bila današnja Tkalčićeva, a bordeli, javne kuće, bile su zakonom dopuštene kako bi se kontrolirale spolne bolesti i kriminal koji je pratitelj prostitucije oduvijek. __ Sad sami odlučite je li sadašnja Tkalčićeva imalo slična bilo kojem slumu na svijetu??? __ A pisac novinskog članka Tkalčićevu uspoređuje s londonskim slumovima

VL
VI
Vito
08:57 04.12.2017.

Kao što je napisala doktorica: Gdje su zagrebački pisci??? __ Osim Marije Jurić Zagorke, gdje su August Šenoa, Antun Gustav Matoš __ Ima nekoliko domaćih, modernih - 21.st. spisateljica za djecu, skoro ništa iz razdoblja dicka

VL
Avatar dr. Evil
dr. Evil
12:41 04.12.2017.

Ulica kao iz doba Charlesa Dickensa...Bolje nego Charlesa Mansona

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.