Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
humanitarna akcija

Ulaznicu za party naplaćivali konzervom hrane za napuštene pse ili mačke

Humanitarna akcija za životinje
Foto: Walkow
1/3
14.10.2019.
u 13:22

U Udruzi Rocco kažu kako su prezadovoljni ovom akcijom s čijom organizacijom su i sami bili iznenađeni te da se nadaju kako će i u budućnosti imati biti mogućnosti za dalju suradnju

Bio je to još jedan običan vikend u Vinkovcima gdje je organizirana jedna neobična humanitarna akcija koja je za cilj imala pomoći napuštenim životinjama i Udruzi Rocco iz Vinkovaca koja skrbi o napuštenim životinjama. Inicijator akcije je Walkow – Centar kulture koji su organizirali partye na koje se ulaz naplaćivao konzervom hrane za napuštene pse ili mačke, vrećicom suhe hrane, starom dekicom za azil, posudom za hranu, povodcem za šetnju, a moglo se ući i dobrovoljnim novčanim prilogom namijenjenim svakodnevnom radu Udruge Rocco.

Pojašnjavajući održanu humanitarnu akciju jedan od vlasnik kafića Zvonimir Šarić podsjetio je kako Walkow – Centar kulture u svome programu ima i humanitarne projekte, a da su se za prvi u nizu odlučili pomoći udruzi Rocco.

- Udruga Rocco iz Vinkovaca već nekoliko godina nesebično i na razne načine pomaže napuštenim životinjama na području grada Vinkovaca i cijele naše županije. Walkow je inače pet friendly caffe bar pa nam se cijeli humanitarni vikend savršeno uklopio u program i viziju mjesta. Pokazali smo još jednom kako se uz dobru zabavu, plesanje i smijeh uvijek može pronaći vremena za pomoć onima koji nemaju svoj glas, rekao je Šarić.

Dodaje i kako su iznimno zadovoljno odazivom te da je tijekom vikenda kroz kafić prošlo oko 300 ljudi. Ističe i kako su putem ulaznica za Udrugu Rocco prikupili više od tone hrane, više posuda, pokrivača i povodaca te 2.700 kuna za potrebe svakodnevnog rada Udruge.

U Udruzi Rocco kažu kako su prezadovoljni ovom akcijom s čijom organizacijom su i sami bili iznenađeni te da se nadaju kako će i u budućnosti imati biti mogućnosti za dalju suradnju. Jedna od osnivačica udruge Ružica Ninić ističe kako su Vinkovčani u ova dva dana stajali rame uz rame s njima i tako im dali do znanja da nisu same.  

- Svaka donacija i bilo kakva pomoć nama puno znači s obzirom da se financiramo isključivo od donacija. Nemamo financijsku podršku od grada, županije niti bilo koga drugoga. Inače, Vukovarsko – srijemska županija je jedna od najgorih županija po broju napuštenih životinja. Ne postoji niti azil što također puno govori, rekla je Ninić.

Kaže kako je u Vinkovcima, kao i ostalim gradovima i selima u županiji, veliki broj napuštenih pasa i mačaka. Oni kroz svoje aktivnosti  napuštene pse i mačke privremeno zbrinjavaju, liječe, cijepe, očiste i na kraju pronalaze gdje će biti udomljeni. O potrebama na terenu govore i podaci prema kojima je Udruga Rocco samo tijekom prošle godine spasila 116 pasa i mačaka, udomila njih 71 i kastrirala 106. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije