Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIGURNOST U Pregradi se priprema videonadzor cijeloga grada

Ulaze u grad će nadzirati Veliki brat

06.02.2009.
u 18:38

Iako u ovogodišnjem proračunu grada Pregrade nije predviđen novac, vrlo je velika mogućnost da se grad nadgleda videonadzorom, pa bi Pregrađane i one koji dolaze u ovaj grad već ove godine mogao gledati pregradski Veliki brat, odnosno videokamere na ulazima i izlazima iz grada i u njegovu središtu.

O toj zamisli se već govorilo
Poznato je da se o zamisli uvođenja videonadzora već govorilo u Pregradi, a gradonačelnica Vilmica Kapac objasnila je aktivnosti koje se provode, a koje će dovesti do krajnjeg cilja: poboljšanja stanja sigurnosti. Tako je, u suradnji s policijom i osobito bivšim i budućim područnim policajcem, u Pregradi dogovoreno da policija pruži pomoć u smislu prijedloga koji će dovesti do poboljšanja stanja u prometu i sigurnosti općenito.

Uz to, naručena je izrada prometne studije za gradnju pregradske obilaznice. Kad je o tim prijedlozima riječ, oni obuhvaćaju stručna mišljenja vezana uz signalizaciju, odnosno prometne znakove, označene pješačke prijelaze pa čak i rješnja o dostavnim vozilima za poslovne prostore te videonadzor.

– Detalje, odnosno najbolja rješenja dat će struka, a kamare će svakako biti postavljene na ulazima i izlazima iz grada te na središnjem gradskom trgu.

Pojačan promet
Zbog brojnih novih sadržaja u gradu, promet se u posljednje vrijeme pojačao, a koliko sam informirana, videokamere imaju toliko veliku rezoluciju da se može vidjeti i registarska oznaka automobila. Kad je riječ o središnjem trgu koji se obnavlja, tu je i muzej i kušanica, koja je subotom otvorena za mlade. Kad se naruči detaljni projekt, on će pokazati što je najbolje moguće i što će se koristiti, a onda se projekt može ostvariti etapno ili ga se može kandidirati za dobivanje novca iz nekog od fondova – kaže gradonačelnica Vilmica Kapac.

U svakom slučaju, sigurnost je prioritet grada Pregrade, stoga je prioritet i ovaj projekt. Iako je teško reći kako će teći dinamika realizacije, gradonačelnica upravo zbog prioriteta ne isključuje mogućnost da se ostvari još ove godine. Prošle godine kvalitetan videonadzor najbliže našoj županiji uveden je u Čakovcu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije