Naslovnica Vijesti

Ulaskom u "Euroslaviju" izgubit ćemo samostalnost i suverenost

U slučaju neulaska u EU referendum se ponavlja za godinu dana, ali se pristupanje u slučaju prolaska odgađa do daljnjega
18. siječnja 2012. u 12:30 6 komentara 9 prikaza
Euroslavija
Foto: pixsell

Izazovi – Iako je Hrvatska 1990-ih željela ući u Europsku zajednicu kako bi pobjegla od nasljeđa Jugoslavije, danas je Europska unija nova zajednica "porobljenih naroda“ – "Euroslavija“. Alternativa ulasku u EU samostalna je Hrvatska, po uzoru na Švicarsku i Norvešku, koje nisu u EU, a po mogućnostima Hrvatska ne zaostaje za njima, kako navode euroskeptici.

Prednosti – U slučaju neulaska u EU, alternativa temeljena na proceduri donošenja odluka u EU i zakonodavnog okvira jest sljedeća: referendum se ponavlja za godinu dana, ali se pristupanje u slučaju prolaska odgađa do daljnjega. Hrvatska je stavljena "na čekanje“ s Albanijom, BiH, Crnom Gorom, Kosovom, Makedonijom i Srbijom. Hrvatska i dalje ima odnose s EU, no vezana je uz priključenje "zapadnobalkanskog paketa“.

U slučaju da Vlada odustane od referenduma, slijede novi pregovori za pristupanje europskom ekonomskom prostoru (članica je i Norveška, koja je od 2004. do 2009. članstvo platila 1,3 milijarde eura, bez mogućnosti donošenja odluka). EU može, ali i ne mora započeti te pregovore. Moguće je da EU otkaže i dosadašnji Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, uza stroži granični režim, uz uređenje trgovinskih odnosa unutar CEFTA-e ili u okviru zapadnog Balkana. Članstvo u EU prestaje biti prioritet za EU i Hrvatsku, a strukturalni, kohezijski i ostali fondovi EU postaju nedostupni.

HGSS
Na visini zadatka
Proveo sam jutro s pripadnicima HGSS-a, evo zašto ih još više cijenim

A1 izdvaja za Vas

  • Vexans:

    Svim psihički zdravim ljudima je jasno da moramo ući u udruženu Evropu jer ne možemo sami,zavladao bi glad kao u Sj.Koreji.Zna se tko je protiv Evrope,lažnjaci svih fela i onaj dio priprostog svijeta koji uvijek ide uz najveće lažove iz hdz.

  • Savjest:

    Velika EU može sve, a jadna mala Hrvatska ne može ništa! To je poruka ovog članka. Po tome bi na kopnu živjeli samo slonovi, a u moru samo kitovi. No čime bi se tada hranili? Temljeno jepitanje ima li EUinteresa ... prikaži još!a da joj se Hrvatska pridruži. Formalno on takav interes iskazuje već dugo, no sve donedavna,ona je \"sabotirala\" vlastiti interes, a ond aje naglo promijenila stav, jer je - istina prekasno- uvidjela da ona ne samo da nije sama na svijetu, pa ni u Europi te su joj se prišuljali Rusija i SAD. I, sad EU na brzinu pokušava spasiti što se spasiti dade s tim da ne plati ništa ili gotovo ništa. Nažalost, ako EU zaista želi zadržati Hrvatsku, ona to sada mora platiti s kamatama, jer ako ne plati, platit će drugi: Kina, Indija ,Južna Koreja, Brazil, a mžda i neke afričke zemlje pod jednim uvjetom: da Hrvatska sama prema sebi postane iskrena tj. da u njoj prevlada transparentna demokracija!

  • bobosmraddd:

    Večernji list u vlasnistvu austrijskoh Styria koncerna, trenutno na zadatku plašenja naroda kao i ostali medijski sateliti. Naslov u 24sata: Vesna Pusić: \"Nećete dobiti mirovine ako ne uđemo u EU\". Cijela kampanja strašenja naroda, samo fale još prijetnje smrću. Inače ... prikaži još! ovaj Karl Bildt s kojim se nasla Pusićka je stari Sanaderov kompić, al sad kad je u zatvoru lijepo mu je i s Vesnom provodit „europske integracije“. Proguglajte Sanader i Bildt na Romanci plove Jadranom, Bildt: Nedostajat će mi Sanader.; ljudi vide da ste ista banda, nazivali se lijevi ili desni, i svi nas ocete strpat u EU da nas opelješe korporacije iz te iste EU kojima ste prodavali zemlju sve ove godine. A o EU evo najbolji sazetak svega sta nas ceka: http://europskaunija.wordpress.com/