Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policija iz čak četiriju policijskih uprava nije uspjela na autocesti uloviti Tomislava P.

Ukrao vozilo Hitne, jurio po autocesti i usmrtio čovjeka!

hitna pomoć
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/9
13.12.2009.
u 08:30

Suluda vožnja Tomislava P. u ukradenom vozilu novogradiške Hitne pomoći, završila je zabijanjem u kolonu vozila pri čemu je jedna osoba smrtno stradala.

Pijani Tomislav P. (22) iz Nove Gradiške sa 1,49 promila alkohola u krvi iz kruga Doma zdravlja Nova Gradiška ukrao je vozilo Hitne pomoći i nakon jurcanja po autocesti A3 Zagreb – Lipovac izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginuo Ivan Jukić (53), a supruzi A. L. (46) i V. L. (44) lakše su ozlijeđeni.

Troje ozlijeđenih
Baš kao u filmovima, policija iz čak četiriju policijskih uprava po autocesti je jurcala za mladićem koji je u 5.20 sati ukrao vozilo Hitne pomoći, no nisu ga uspjeli stići prije nesreće. Neslužbeno doznajemo da se na razini MUP-a dogovora strategija zaustavljanja vozila koji bježe pred policijom. Na autocestu je mladić izašao u Novoj Gradiški i krenuo prema Zagrebu stisnuvši do kraja papučicu gasa. Vrlo brzo “pokupio” je mercedes, a zbunjeni vozač iz BiH policiji je dojavio kako po autocesti “divlja” Hitna. Ni sudar s mercedesom nije ga pokolebao pa je nastavio put prema Zagrebu.

U 50-ak minuta prejurio je tih 140 km autoceste, a 600 metara prije naplatnih kućica u Ivanjoj Reci naletio je na kolonu vozila koja se, čekajući red za naplatu cestarine, kretala jako sporo. Prvi na udaru bio je VW vento Ivana Jukića koji je poginuo na mjestu, a u lančanom sudaru stradao je i bračni par u fordu fiesti koja je bila ispred venta te Nizozemac u renaultu meganeu ispred njih. Nitko od njih nije teže ozlijeđen, ali su A. L. i V. L. s lakšim ozljedama prevezeni u KB Dubrava, dok je “vozač” Hitne prevezen u KBC Zagreb.

U Hitnoj šute
Policijska uprava brodsko-posavska dojavu o krađi vozila zaprimila je oko 5.30. Odmah su uputili ophodnju, ali je vozač bio u vremenskoj prednosti i potjeri je uspio umaći. Na pitanje kako je mladić ukrao vozilo Hitne pomoći, koje je bilo otključano i s ključem u kontakt bravi, te je li za njih uobičajeno ostaviti otključano vozilo, u Hitnoj su nas grubo odbili i za sve informacije uputili na upravu Doma zdravlja i policiju.

Poginuli Ivan Jukić iz Potoka kraj Popovače krenuo je na sajam automobila oko 5.40 i na autocestu ušao u Popovači. Do naplatnih kućica pred Zagrebom trebalo mu je 20-ak minuta. Upravo tada ukradeno vozilo Hitne stiglo je do naplatnih kućica. Ivan je bio prvi na udaru... U dvorištu njegove kući zatekli smo brata Zlatka koji je 15-ak minuta nakon nesreće naišao na mjesto bratova stradanja.

– Prepoznao sam bratov VW vento i sav se sledio. Prišao sam policajcu i pitao tko je poginuo. Odgovorio je kako je poginuli vozač iz venta. Bio sam u šoku. Zar je moguće da mi je brat stradao? – kazao je Zlatko, kojem su dali dvije injekcije za smirenje. Iz kuće se čuo plač. Iza poginulog Ivana, umirovljenog konobara, ostala je supruga, sin i kći te njihove obitelji s troje unučadi.

Ključne riječi

Komentara 80

TU
tupslav
11:21 13.12.2009.

Da su znali da ce neko riknut bili bi ukrali mrtvu a ne hitnu!

SN
snovakor
11:22 13.12.2009.

Ak je kradljivac mrtav...onda je sve o.k. Ako je stradao neko nedužan, onda bi trebalo tog kradljivca stavit na kotač za rastezanje tjela...i ostaviti ga tamo. Normalno, da bi bilo poželjno svaki dan malo pritegnuti kotač !

IB
Ivana Brkić Ćubela
21:48 13.12.2009.

raonez Ovakav Vas stav ne donosi nidocega.Komunisti su verovali da mogu da promenu ljudsku psihu ali to nije moguce, Covek je gresnik od samog rodjenja i mozda je tako i bolje. Israel je isto mislio da je imun na Izopacenost.. Trebace mi dva sata da pricam o tome sta se sve tamo zbiva od samih Jevreja prema Jevrejima !!! A Rabini su na Vlasti. Ko i Vatikan u srcu Italije !!! Problemi su u nama samima.Postali smo robovi Novca:Mislimo vec od samog rodjenja da ako ga sto vise imamo da smo vredniji kao ljudi. Imate pravo kad kazete da je sve otislo nekako dodjavola !!!! ja sam ipak veciti Optimista...mene vec znate !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije