Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ukrao slike Ede Murtića vrijedne milijun i 300 tisuća kuna

murtić
PIXSELL
03.02.2010.
u 11:00

Tomislav B. (36) iz Vrsara ukrao je devet slika autora Murtića, od čega sedam ulja na platnu i dvije grafike te nešto tehničke opreme.

Istražnom sucu u Puli jučer je priveden Tomislav B. (36) iz Vrsara kojeg se sumnjiči za tešku krađu provaljivanjem između 19. i 21. siječnja u obiteljsku kuću pokojnog slikara Ede Murtića.

Ukrao je devet umjetničkih slika autora Ede Murtića, od čega sedam ulja na platnu i dvije grafike te nešto tehničke opreme.

Ukupna tržišna vrijednost umjetnina procijenjena je na milijun i 300 tisuća kuna.

Pretragom stana osumnjičenoga pronađeno je pet ulja na platnu te veća količina umjetnina za koje se pretpostavlja da potječu iz drugih kaznenih djela pa se istraživanje nastavlja.

Ključne riječi

Komentara 3

LO
lolek
17:26 03.02.2010.

Sramota je da netko njegove slike proglasava umjetnickim djelima. Taj ili ih nije vidio ili je jednostavno glup. Da to vidi Rembrandt jadan bi se okrenuo u grobu

Avatar punkufer
punkufer
11:49 03.02.2010.

A jesu mu slike...

ŽM
Živojin Mirić-Mića
12:08 03.02.2010.

Prije bih objesio fotografiju Radovana Karadžića u dnevnom boravku nego neku sliku Ede Murtića...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije