Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽEN ZA ZLOPORABU OSOBNIH PODATAKA

Ukrao profile 21 žene pa im izradio lažne. Tražio je njihove intimne fotografije u zamjenu za brisanje

Računalo prevara kviz
Slavko Midžor/PIXSELL
02.02.2022.
u 09:24

Uz fotografije i imena 21 žene koje je uzeo bez njihove suglasnosti i znanja, potom je objavljivao, kaže tužiteljstvo, spolno uznemirujuće komentare te komentare s uvredljivim značenjima.

Za zloporabu osobnih podataka 21 žene optužen je 26-godišnjak, a optužnicu je protiv njega podigao ODO Zlatar. Prema optužnici mladić se tereti da je spomenuta djela počinio od 29. studenog 2020. do 1. ožujka 2021. u jednom mjestu u Krapinsko-zagorskoj županiji. Optužen je da je bez znanja i suglasnosti spomenutih žena, uzimao, odnosno pribavljao početne profilne fotografije s njihovih društvenih mreža.

Osim fotografija uzimao je i njihove druge podatke, odnosno imena i prezimena. Kada je preuzeo njihove fotografije i podatke, tereti ga se da ih je postavljao na više svojih profila koje je imao pod različitim nazivima i imenima. Drugim riječima, izradio je 21 lažni profil. Uz fotografije i imena 21 žene koje je uzeo bez njihove suglasnosti i znanja, potom je objavljivao, kaže tužiteljstvo, spolno uznemirujuće komentare te komentare s uvredljivim značenjima.

Nakon toga je, kaže tužiteljstvo, sa ženama čije je fotografije i imena preuzeo, započinjao komunikaciju. Slao im je lažno izrađene profile. Od njih je tražio da mu šalju svoje intimne fotografije, a on im je obećavao da za uzvrat više neće objavljivati uvredljive komentare, odnosno da će izbrisati lažne profile tih žena koje je napravio. Osim kazne, tužiteljstvo u optužnici traži i da mu se zabrani pristup internetu u maksimalnom trajanju. Inače, zabrana pristupa internetu može trajati od šest mjeseci do dvije godine, pa bi maksimalno trajanje bilo dvije godine.

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
13:18 02.02.2022.

koliko moraš biti bolestan u glavi da to radiš. imam (tj, imao sam) slike i snimke mnogih žena, udanih, neudanih, neke mi same slale, neke smo skupa snimali, ali nikad mi na pamet nije palo da bi dijelio i objavljivao, a sve sam s vremenom obrisao. što će mi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije