Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMIŠLJATI PREVARANT

Ukrao mu identitet, pa ga iskoristio da ne dobije prekršajnu prijavu te da se liječi na tuđi račun

Policija
Foto: Goran Stanzi/Pixsell/Ilustracija
18.03.2020.
u 10:12

Da ne bi bio prekršajno prijavljen, lažno se predstavio podacima jednog muškarca iz Splita.

Za čak 21 kazneno djelo prijavljen je 42-godišnjak, a među tim kaznenim djelima su nedozvoljena uporaba osobnih podataka, prijevare, krivotvorenje osobnih podataka...

Kako je priopćila PU istarska sumnjiči ga se da se koristio tuđim osobnim podacima, kako bi izbjegao prekršajnu prijavu zbog nesreće koju je skrivio 29. srpnja 2017. u 23.45 na raskrižju Arsenalske i Flaciusove ulice u Puli. Tom je prigodom bio i teže ozlijeđen, a da ne bi bio prekršajno prijavljen, lažno se predstavio podacima jednog muškarca iz Splita.

Isti je identitet koristio od 2017. do 2019., dok se zbog zadobivenih ozljeda liječio u bolnicama u Puli i Zagrebu. Nije priopćeno kako se dokopao podataka muškarca iz Splita, no priopćeno je da je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije