Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oštetili parohiju

Ukrali crkveno zvono teško 180 kg i razrezali ga na 50 dijelova

'17.02.2011., Sisak - Lopovi su zvono tesko 180 kg sa pravoslavne crkve u Starom Selu razlomili na 50 dijelova koje su mislili prodati kao sekundarnu sirovinu. Policijski djelatnici Marijan Kardas i J
'Nikola Cutuk/PIXSELL'
18.02.2011.
u 07:43

Namjera dvojice kradljivaca u Starom Selu bila je prodajom bronce zaraditi oko 3600 kn

Sisačka policija uhitila je dvojicu Siščana koja su u Starom Selu s utorka na srijedu ukrala brončano crkveno zvono teško oko 180 kilograma. Zvono su 22-godišnjak i 24-godišnjak ukrali s grane kestena u dvorištu gdje se nekada nalazila crkva, a krađu je prijavio paroh oštećene pravoslavne crkve. Pretragom je pronađeno kod jednoga od njih, ali razbijeno i razrezano na 50 dijelova raznih veličina. Naime, namjera kradljivaca bila je prodati zvono kod otkupljivača sekundarnih sirovina. Za kilogram bronce može se dobiti 20 kuna, što znači da bi prodajom zvona dvojica zaradila oko 3600 kuna.

– Akcija je bila brza. Odmah po dojavi o krađi pokrenuli smo kriminalističko istraživanje. Angažirali smo sve raspoložive snage; postaju prometne policije i susjedne postaje. Za nekih tri do četiri sata došli smo do bitnih informacija, pronašli i uhitili počinitelje - rekao je Jure Matijević, pomoćnik načelnika za krim policiju na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Policijskoj postaji u Tomislavovoj.

Inače, ovi su kradljivci policiji otprije poznati po krađama sekundarnih sirovina i imovinskim deliktima. Uz kaznenu prijavu zbog teške krađe, obojica će biti dovedeni istražnom sucu Županijskog suda u Sisku.

Ključne riječi

Komentara 13

OB
-obrisani-
13:28 18.02.2011.

Bravo sisačka policija! Ali objavite javno imena kradljivaca. Moraju platiti novo zvono i sve troškove.

SV
sveznalica100
14:38 18.02.2011.

Hajde, hvala Bogu da su se pokrenuli.

DI
Dijaspora
14:20 19.02.2011.

Govna tschetnicka nase crkve su rusili i na njohovo mjesto bacali otpad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije