Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ima i toga

Ukrali četiri krave, a peta im upala u jamu za gnojnicu

'VARAZDIN/MEDJIMURJE- 30.10.09., Otok, Hrvatska- Ivica Kocis iz Otoka ima problema s zakupom zemljista. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/VLM'
'Vjeran Zganec-Rogulja/VLM'
08.11.2011.
u 17:23

Krađa krava uznemirila je poljoprivrednike koji planiraju organizirati noćna dežurstva na svojim farmama

PRELOG – Bez četiri krave ostao je Ivica Kočiš iz Otoka kod Preloga u Međimurskoj županiji. U noći s ponedjeljka na utorak lopovi su s njegove farme, udaljene 300-tinjak metara od sela, utovarili četiri krave na dva kamiona i pobjegli. Pokupili bi ih vjerojatno i više da jedno grlo nije stalo glasno mukati kad je upalo u jamu za gnojnicu i teško se ozlijedilo. 

– Tada su se valjda uplašili i pobjegli. Još ne mogu vjerovati da se tako nešto može dogoditi! Farmu sam napustio oko 21 sat, a vratio sam se ujutro u 6. Prebrojali smo krave i vidjeli da četiri fale, a jedna je ležala u jami. Nisu uopće birali koja će grla pokupiti jer su odvezli i junicu koja se svakog časa trebala oteliti. Možda im se i otelila na kamionu – kazao nam je u utorak Kočiš koji je na putevima koji vode s farme pronašao tragove kamionskih kotača. Obiteljsko gospodarstvo Kočiš ima pedesetak grla, a od poljoprivrede živi cijela peteročlana obitelj.

Procjenjuje da su sve četiri krave vrijedne oko 8000 eura. 

– Ne računajući i mlijeko koje bi dale – ogorčen je Kočiš koji pretpostavlja da su ukradene radi prodaje, a ne isključuje ni mogućnost da će završiti preko granice, u susjednoj Bosni i Hercegovini. Policija je obavila očevid. Krađa krava uznemirila je poljoprivrednike koji planiraju organizirati noćna dežurstva na svojim farmama.

PU međimurska danas je izvijestila da je simentalka koja je upala u jamu slomila noge. Protiv nepoznatih počinitelja podići će se kaznena prijava. 

Ključne riječi

Komentara 2

JA
jamanuša
13:57 09.11.2011.

...u ona vremena dok su partizani otimali nije im stoka upadala u rupu gnjojara nego su vlasnike izrašetane bacali u te rupe, zato danas njihova djeca i unuci nose križ.

GR
gromCH
19:40 09.11.2011.

sigurno iz EU dosli da kradu i to prije ulaska hrvatske.........hehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije