Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traže slobodu govora

Ukrajinski novinari praznim papirima protiv cenzure

ukrajinski novinari (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
01.10.2012.
u 12:46

Prema prijedlogu zakona čije je izglasavanje prekinuto u srijedu, kleveta bi ponovno postala kazneno djelo kažnjivo zatvorom

Ukrajinski novinari odlučili su dignuti se na noge i pokazati vladi što misle o novom prijedlogu zakona kojim bi kleveta ponovno bila kazneno djelo kažnjivo zatvorom. Držeći prazne listove papira, ukrajinski su novinari stojeći ispred zgrade parlamenta u Kijevu jasno pokazali što misle o zakonu koji, po njima, promiče cenzuru.

Izglasavanje predloženih promjena zakona prekinuto je u srijedu, donosi Reuters, kada su mediji potaknuti nekolicinom političara osudili "zakon iz vremena Sovjetskog Saveza" kao još jedan pokušaj ugnjetavanja slobode govora samo mjesec dana prije parlamentarnih izbora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije