Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DMITRO MARČENKO

Ukrajinski general objavio plan oslobađanja Ukrajine: 'Bit će to brzo'

Ukrainian serviceman fires with a ZU-23-2 anti-aircraft cannon at position near a front line in Kharkiv region
Foto: VYACHESLAV MADIYEVSKYY/REUTERS
1/3
10.08.2022.
u 21:40

Pomoć koju Ukrajini šalje Zapad je količinski mala, navodi.

Ukrajinski vojni zapovjednik Dmitro Marčenko dao je intervju za ukrajinski portal Pravda i ustvrdio kako Ukrajina planira oslobađanje Hersona i završetak aktivne faze rata do kraja godine.

"Do kraja godine moramo završiti glavu fazu rata", kazao je.

Marčenko nije mogao navesti vremenski okvir kad bi mogla početi ukrajinska operacija oslobađanja Hersona, ali je zamolio stanovnike "da budu malo strpljivi".

"Neće biti to toliko dugo kako svi očekuju, bit će to brzo", naveo je general Marčenko.

On je uvjeren kako separatističke snage neće biti u stanju održati svoj referendum kako bi se priključili Rusiji jer "stanovnici Hersona su jako proukrajinski nastrojeni i odupiru im se".

Pomoć koju Ukrajini šalje Zapad je količinski mala, navodi i dodaje da je zbog toga teško pokrenuti protuofenzivu. Ukrajinski general vjeruje čim Ukrajina dobije potpuni paket pomoći da će brzo doći i do ofenzive

"Dobijemo li sve oružje koje nam je obećano, koje nam treba, tada mislim da bi sljedećeg proljeća mogli proslaviti pobjedu", ustvrdio je.

VIDEO: Stiglo ozbiljno upozorenje zbog nuklearke Zaporižje: 'Granatiranja su jako opasna. Tu je najradioaktivniji materijal'

Ključne riječi

Komentara 32

ZA
zagi101
23:07 10.08.2022.

obično oni planovi koji se pojave u medijima su navlakuša, pravi planovi se rade u tajnosti, ni za našu oluju se nije znalo dok nije krenula

EN
Enzo0711
23:39 10.08.2022.

To se ne objavljuje da su naši objavili Bljesak i Oluji bi mi k...c imali a državu....

Avatar Asterix
Asterix
21:50 10.08.2022.

A da se malo ugledaju u nas... mi smo sve riješili sa svojih deset prstiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije