Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNA VOJNIKINJA

Ukrajinci: 'Zarobili smo srpsku snajperisticu Bagiru'. Srbija demantira: 'U zatvoru je od 2020. godine'

Foto: Facebook Ukrajinsko ministarstvo obrane
1/7
28.03.2022.
u 17:05

Ukrajinska vojska je osim fotografija objavila i njezinu vojnu knjižicu na kojoj piše da se zove Irina Starikova i da je rođena u Donjecku.

Ukrajinska vojska tvrdi da je zarobila slavnu srpsku snajperisticu Bagiru koja ratuje na strani Rusa još od 2014. godine i za koju se vjeruju da je odgovorna za smrt najmanje 40 ljudi. Srpsko Ministarstvo unutarnjih poslova pak ih demantira i tvrdi kako je žena za koju se vjeruje da je Bagara u njihovom zatvoru još od 2020. godine.

Podsjećamo, Blic je još 2018. godine objavio kako je Bagira ustvari Srpkinja Danijela Lazović i kako je došla u Ukrajinu zahvaljujući  Dejanu Beriću, najpoznatijem srpskom borcu koji također ratuje na strani Rusa.

- U svakom ratu prva je istina, pa se tako u medijima pojavila lažna vijest o navodnom zarobljavanju državljanke Srbije D.L., koja je, kako kažu, zarobljena od strane Oružanih snaga Ukrajine i označena kao "snajperistica Bagira". Istina je da je D.L. u listopadu 2020. godine uhićena i da se od tada nalazi u Kazneno-popravnom zavodu Požarevac na odsluženje kazne zatvora, te stoga nikako nije mogla sudjelovati niti biti zarobljena u Ukrajini. Također, ističemo da osoba sa slike objavljene u medijima nije D.L. "Bagira" - stoji u priopćenju srpskog Ministarstva unutarnjih poslova. 

VIDEO: Teške borbe kod Mariupolja. Ruske trupe pokušavaju doći do Kijeva

Ukrajinske snage tvrde su snajperisticu zarobile nakon ranjavanja, te da su je u takvom stanju ostavili njezini suborci na bojnom polju

- Ostavili su me! Vidjeli su da sam ranjena, imali su priliku izvući me, a jednostavno su isparili nadajući se da ću umrijeti - prenose njene riječi pripadnici ukrajinskih snaga.

Ukrajinska vojska je osim fotografija objavila i njezinu vojnu knjižicu na kojoj piše da se zove Irina Starikova i da je rođena u Donjecku.

 

Tko je zloglasna snajperistica?

Danijela Lazović rođena je u Gornjem Milanovcu, gdje joj i danas navodno žive roditelji i sestra. Prije nego je postala zloglasna snajperistica, bila je rukometašica, časna sestra i osuđena dilerica droge. Jedno je vrijeme trenirala rukomet, a onda je otišla u manastir Tumane kod Golzbca.

Često je pod krinkom časne sestre putovala od Beograda do Kosova, dok je srpska policija nije naposljetku razotkrila kao prekaljenu dilericu i 'mulu', ali i tešku ovisnicu o drogi. Nakon što je osuđena na zatvorsku kaznu, koju nikad nije odslužila,  prekinula je sve veze s obitelji,  a ubrzo je i napustila Srbiju i pridružila se proruskim separatistima u Donjecku, piše Slobodna Dalmacija.

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 22

AN
angeomihael
17:11 28.03.2022.

Vele Srbi da je u zatvoru još od bitke na Kozari

Avatar Mudlin
Mudlin
17:49 28.03.2022.

"...slavnu srbsku snajperisticu...." Bože dragi, ovima je fakat sve "slavno" kaj je iz zapadne turske, njihovog idola i investitora.

MI
Mislav28
17:49 28.03.2022.

Ista faca, isti nos ,ista usta, iste oči kad se usporede slike, opet srbi lažu sami sebe da nije ona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije