Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTUOFENZIVA

Ukrajinci raketirali lučki grad koji je pod ruskom kontrolom: Pogođen je britanskim projektilom?

02.06.2023.
u 17:02

Nagađa se da je objekt u luci pogođen projektilom Storm Shadow, najmoćnijim britanskim nenuklearnim projektilom koji može pogoditi mete s udaljenosti od 240 kilometara.

Ruski dužnosnik u ukrajinskoj regiji Zaporožje potvrdio je da su u petak ukrajinske snage granatirale lučki grad Berdjansk na Azovskom moru, a koji je pod kontrolom Rusije. Na snimci se vidi vidi kako se nakon udara oblak sivog dima diže u nebo u blizini luke. 

Daily Mail piše kako se nagađa da je objekt u luci pogođen projektilom Storm Shadow, najmoćnijim britanskim nenuklearnim projektilom koji može pogoditi mete s udaljenosti od 240 kilometara. 

Ruski RT javio je kako je u napadu bilo žrtava, a ruski dužnosnik Vladimir Rogov rekao je da je devet osoba povrijeđeno. Inače, Zaporožje je jedna od pet ukrajinskih regija za koju Rusi tvrde da su je anektirali.  

VEZANI ČLANCI: 

Inače, legija Sloboda Rusije pokrenula je jučer svoj drugi napad na Belgorod, prije nego što je Moskva rekla da je odbila tri pokušaja prelaska granice. Jutros su objavila da ostaju na periferiji sela Novaya Tavolzhanka. “Nažalost, ima ranjenih legionara, ali sloboda se osvaja krvlju”, poručili su iz Legije Sloboda Rusije.

Skupina sebe opisuje kao Ruse koji se bore protiv vlade Vladimira Putina kako bi stvorili Rusiju koja bi bila dio "slobodnog svijeta". Moskva tvrdi da su oni "teroristi" koji djeluju kao zastupnici Kijeva.

 

Ključne riječi

Komentara 34

Avatar Hazl113
Hazl113
17:37 02.06.2023.

Ako je to bio Storm Shadow, a po silini eksplozije vejerojatno je, onda mu je domet 400-500km, a ne 240km. Britanci nemaju u svojoj avijaciji izvoznu verziju te Stealth krstareće rakete, već samo sa većim dometom, a to donosi dosta veće manevarske sposobnosti. U ovom slučaju, vjerojatno je doletio sa juga, a ne zapada. Tako će vjerojatno gađat i Krčki most kada dođe red na njega.

BR
Brankko
17:43 02.06.2023.

Posve je nevažno da je to bio britanski projektil. Onaj projektil koji pogodi okupacijski rusijski objekt -- to je ukrajinski projektil, ma gdje bio proizveden i ma odakle bio dostavljen.

BR
Brdo
17:27 02.06.2023.

S 400 moze samo tuzno gledati za brit. raketama Storm, dok Patriot skida ruske Kinzale bez problema. Cini mi se da je Rusima vise ostecen ponos nego sto im je luka ostecena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije