Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA RATA

Ukrajinci: Najmanje 500 djece je ubijeno u ruskoj invaziji

Mourning for girl killed in Berlin
Foto: Paul Zinken/DPA
13.08.2023.
u 15:49

Tužiteljstvo u Kijevu je objavilo da je još 1100 djece zadobilo ozljede različitih stupnjeva te da će stvaran broj vjerojatno biti i ve

Najmanje 500 djece ubijeno je dosad u ruskoj invaziji na Ukrajinu, koju je pokrenula Moskva prije više od 17 mjeseci, rekli su u nedjelju ukrajinski tužitelji.

Tužiteljstvo u Kijevu je objavilo da je još 1100 djece zadobilo ozljede različitih stupnjeva te da će stvaran broj vjerojatno biti i veći s obzirom na to da vlasti nastavljaju s istragom broja žrtava u ratnoj zoni i na područjima koja je Ukrajina oslobodila kao i u regijama koje su okupirale ruske vojne snage.

VEZANE VIJESTI:

Broj poginule i ozlijeđene djece najveći je u istočnim regijama Donjecka i Harkiva blizu bojišnice, a slijede ih glavni grad Kijev i Herson u južnoj Ukrajini.

Vlasti tvrde da je u petak u raketnom napadu u zapadnoj Ukrajini ubijen osmogodišnjak.

Ukrajinsko pravosuđe vodi evidenciju o civilnim žrtvama rata koji je u veljači prošle godine pokrenula Rusija, a prikuplja i dokaze koji bi se mogli upotrijebiti u sudskim procesima tijekom kojih će se utvrđivati odgovornost ruskih vojnika za ratne zločine.

VIDEO: Hassan Haidar Diab: Kakve veze Rusija ima s Nigerom

Pratite OVDJE rat u Ukrajini

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije