Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ukrajinci na internetu prodaju glasove za predsjedničke izbore

julija timošenko
Reuters
12.01.2010.
u 19:32

Ukrajinska središnja izborna komisija navodi da je kupovina glasova nelegalna, no nuđenje glasova na prodaju na internetu nije, izgleda, obuhvaćeno zakonskim odredbama.

- Prodajem svoj glas na na ukrajinskim predsjedničkim izborima u nedjelju, a mogu okupiti i druge koji su skloni prodaji glasa - nekoliko je ovakvih ili sličnih oglasa objavljeno na internetu, a cijena glasa varira u protuvrijednosti od 37 do 63 dolara.

Kao razlog za prodaju oglašivači navode nepostojanje vjere u ukrajinsku demokraciju i nezainteresiranost za politiku uopće. Uz oglase ide e-mail adresa, a neki navode i svoj broj telefona. Reuters je kontaktirao neke od ponuđača i doznao da su ih već kontaktirali zainteresirani, ali nije poznato je li riječ o političkim strankama ili pojedincima.

Ukrajinska središnja izborna komisija navodi da je kupovina glasova nelegalna i podložna progonu, no nuđenje glasova na prodaju na internetu nije, izgleda, obuhvaćeno zakonskim odredbama.

Komentara 1

IZ
izbrisan
07:09 13.01.2010.

Neka ja Julia i plavusa,dajem joj svoj glas besplatno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije