Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANTE KOTROMANOVIĆ
Povratak na članak

'Ukrajina u protuofenzivi? Nemojte to uspoređivati s Olujom! Kijev se sada bori s petom kolonom'

Vojni analitičar Ante Kotromanović gostovao je na Večernji TV-u gdje je detaljno secirao najnovije ratne vijesti iz ratom pogođene Ukrajine

Komentari 47

BE
bezvrijedanyugodinar
12:53 18.07.2022.

Hrvatska se još i danas bori sa petom kolonom i nikad jaća peta kolona u hrvatskoj.

VL
SM
Sivi_medvjed
14:19 18.07.2022.

Pa Generale Kotromanicu ja sam to pisa vec davno ali ima puno papaka koni to ne razumiju.Usporedivat domovinski rat i ovaj u Ukrajini nikakve veze nema.U Ukraini ima deset miliona Ruskog stanovnistva i pet sest miliona Ukrainaca koji su sa suzivot sa rusijom.U Rusiji radi preko cetri mijuna ukrainaca...A zadnji trideset godina narod pumpale vlasti protiv Rusa pa onda rusenje legalne vlasti itd...Ukrainci su trebali pridrzavat se Minski sporazuma i spasit zemlju.Ovako mogu izgubit pola zemlje strava.

VL
PR
prahrvat
13:08 18.07.2022.

Previše je u analizi općenitih mjesta bez nekih konkrernih vojnih podataka. Tako mogu i ja.

VL
Avatar Bill Carson
Bill Carson
23:33 18.07.2022.

Nevjerovatno mi je koliko naši političari guraju Američki program "Ukrajina".

VL
DU
Deleted user
13:33 18.07.2022.

Ima Rusija energente, ima ih cime i braniti. A ima i zlocinacki rezim uz koji idu i... i??? Pa vanjski i unutarnji neprijatelji.... Svijet bi mogao biti ugodno mjesto za zivot da umjesto (izmedju ostalih) spomenutog ZLOcinackog rezima postoji jedan normalni... jer ovaj to sigurno nije...

VL
GA
galico
15:01 18.07.2022.

Ante zna puno toga i uvijek spusti nabrijane na zemlju, upoznat je i sa poviješću Ukrajine pa zato neki šize na njegove upise, ali on mora držati službenu priču no uvijek proturi i bitne informacije... Tako uvijek govori o hrabrimm Ukrajincima i srčanom otporu no uvijek nakon toga slijede otrežnjujući komentari.. Zna on dobro da je ta tzv peta kolona jako ukorijenjena u Ukrajini i zna on dobro u kojim regijama je posebno izražena.( osiim zapadne Ukrajine svugdje ali u istočnoj posebno).Ukrajina, Rusija i Bjelorusija se ne mogu uspoređivati sa nama i Srbima..Mi smo u povijesti uvijeki bili razdvojeni od Srba do 20og stoljeća, no ovi uopće nisu postojali kao zasebne nacije i države u srednjem vijeku od 9og stoljeća do negdje sredine 13og stolječa.Najprije su to bili nekih cca 10aki slavenskih plemena na prostoru današnje Bjelorusije, Ukrajine i europskog dijela današnje Rusije.Svi su imali svoja imena, svoje kneževine,ali ipak povezani. Plaćali su danak Kazarima i Vikinzima. U jednom trenu su ih sve odbacili uključujući i Vikinge te su ih onda pozvali da budu vladajuča dinastija pod uvjetom da se slaveniziraju i prihvate slavenski jezik i običaje. Ta dinastija se zvala Rjurik a prva prijestolnica je bio Novgorod( bizu današnjeg St.Petersburga) te zatiim tek Kijev. Dobili su nadimak Rus odakle se to polako širilo i kao narodno ime. U jednom trenutku je prijestolnica premještena u Vladimir pa zatim u Moskvu.To je bilo kao premještanje iz Zagreba u Varaždin.I onda dolaze Mongoli

VL
DU
Deleted user
13:33 18.07.2022.

Ima Rusija energente, ima ih cime i braniti. A ima i zlocinacki rezim uz koji idu i... i??? Pa vanjski i unutarnji neprijatelji.... Svijet bi mogao biti ugodno mjesto za zivot da umjesto (izmedju ostalih) spomenutog ZLOcinackog rezima postoji jedan normalni... jer ovaj to sigurno nije...

VL
DU
Deleted user
00:56 19.07.2022.

jel netko zna koje su to prve cetiri kolone ako ovu zovemo petom kolonom?

VL
Avatar seamus
seamus
20:15 18.07.2022.

Lik kojem su se posrali pred vrata kancelarije kad je došao za zapovjednika četvrte ide pametovati pa buahaha

VL
Avatar kastanjer2
kastanjer2
17:50 18.07.2022.

Evo našao sam nešto što Kotromanović zna. Bilo je jako teško, ali trud mi se isplatio. On jako dobro zna zašto Ukrajina nema dovoljno streljiva za sovjetske sustave topničkog naoružanja. Zato što ga je potrošila do sada. 300 tisuća granata koliko se procjenjuje da su imali prije rata za kalibre 152 i 122 mm već su pri kraju. Prošlo je 140 dana. Pričalo se da troše 6000 grana dnevno, to bi značilo da su već potrošili 840 tisuća, 2,8 puta više nego su imali. Ali zapad je obećao dostaviti haubice i streljivo. Nešto je dostavljeno M777, poljski Krab, Njemački PzH 2000, sve je to u kalibru 155 mm i streljivo je dostavljeno možda razlika od 300 do 840 tisuća. Znači sve što Ukrajina nema, a Kotromanović zna da nema, tenkove, zrakoplove, streljivo je zato što zapad nije dostavio. Koliko vidim drago mu je što nije dostavljeno, jer da je onda Rusija ne bi mogla pobijediti. I onda bi bio Sudnji dan. Očigledno da nije bio često u crkvi i nije čuo "...sjedi s desne Boga Oca svemogućega; odonud će doći suditi žive i mrtve..." i to se zove Sudnji dan.

VL
DU
Deleted user
12:53 18.07.2022.

Nemoj tako, Ante! Pa Zelrnski je prije 10 dana rekao da milijun vojnika kreće oslobađati jug Ukrajine. Već su oslobodili 3 sela, a u planu su još dva. Šalu na stranu, Kotromanović je dobro rekao da milijun vojnika treba opremiti (zamislite samo izraditi milijun uniformi), nahraniti, obučiti... Pa nije to samo da čovjeku daš pušku, 150 metaka i da imaš vojnika. Druga stvar koju he dobro rekao je da onaj koji ima energente, postaje svjetska dila ako ih ima čime braniti, a Rusija bogme ima.

VL
DU
Deleted user
17:25 18.07.2022.

Ukrajina se ne bori s "petom kolonom", već, poslije skoro 1000 poginulih dnevno, brzo dolazi do izražaja nesposobnost (multimilijunaša) Zelenskog i ekipe, kao "državnika"! Umjesto mirnog, diplomatskog rješenja, te autonomije po Minsk2, isprovocirali su rat s Rusijom.

VL
Avatar Bud Humski
Bud Humski
15:12 18.07.2022.

"Oni su spremni na sve samo da ne izgube ovaj rat... Svjesni su da bi to bila strahovita međunarodna i politička sramota koja bi Rusiju pretvorila u drugorazrednu i neozbiljnu silu." Bas kao sto je i 20-godisnji rat u Afganistanu pretvorio NATO, SAD i "zapadne demokracije" u drugorazrednu i neozbiljnu silu. To Rusija sebi nece dozvoliti.

VL
LU
luminax
16:17 18.07.2022.

Kijev se bori sa ruskim narodom , koji više neće da živi pod banderizmom i Azovcima , već želi da se samoopredeli . Kao Albanci na Kosovu i Metohiji .

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.