Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tri mača 2021

Ukrajina pokrenula zajedničke vojne vježbe sa SAD-om, Poljskom i Litvom

REUTERS
19.07.2021.
u 17:28

Vježbe pod nazivom "Tri mača 2021" uključuju 1.200 vojnika i 200 borbenih vozila i trajat će do 30. srpnja.

Ukrajina je u ponedjeljak na zapadu zemlje pokrenula zajedničke vojne vježbe s američkim, poljskim i litvanskim oružanim snagama, zemalja koje su glavni oslonac Kijeva u napetostima s Rusijom.

Vježbe pod nazivom "Tri mača 2021" uključuju 1.200 vojnika i 200 borbenih vozila i trajat će do 30. srpnja.

Vježbe se održavaju u sklopu programa regionalne vojne suradnje Ukrajine, Poljske i Litve, koje su 2014. formirale zajedničku vojnu formaciju sastavljenu od 2.600 Poljaka, 570 Litvanaca i 340 Ukrajinaca. Posljednjih mjeseci Ukrajina je već održala vojne  vježbe sa zemljama NATO-a, na jugu zemlje i na Crnom moru.

Rusija je također posljednjih mjeseci održala više vojnih vježbi, posebno na Crnome moru, te je rasporedila blizu 100.000 vojnika blizu granice s Ukrajinom i na Krimu, koji je anektirala 2014.

Odnosi Ukrajine i Rusije zategnuti su otkako su 2014. u Ukrajini na vlast došli prozapadno orijentirani čelnici, nakon čega su slijedili ruska aneksija poluotoka Krima i sukob između ukrajinskih vlasti i proruskih separatista na istoku zemlje, u kojemu je poginulo 13.000 ljudi.

Ključne riječi

Komentara 24

DU
Deleted user
18:49 19.07.2021.

Ahahahaaaa, Pola poljske pobjeglo na zapad, nema grada u Britaniji i kojem ih nema, nemaq ulice u Londonu u kojoj neces sresti barem jednog poljaka ili poljakinju, nema parka u londonu dje iza nekog grma ne lezi pijani poljak i poljak beskucnik. U Britaniji su naj omrazenija imigrantska grupa. A naucio bi ja i Ukraince , zavrnuo plinovot preko ukraine za koji dobivaju , 7 milijardi dolara a ni orali ni kopali, pa neka onda traze od USA i pacov drzava ko ploljska i Litva te milijarde. zato se i oni bune zbog sjevernog toka jer kad proradi zavrnut ce im Rusi slavinu....... Ukraine's $7 billion Russian gas transit deal.

CM
Crni_moj
19:03 19.07.2021.

Ovi Rusi stalno ugrožavaju mir i naš divni USA stigli čak do Ukrajine, a to je već blizu, moraju Amerikanci da se brane od ovih agresivni Rusa.

MP
miroslav.petkovic.7564
18:24 19.07.2021.

Nema nista od tog ameri samo plase vrane.Vidi ovaj puni redenik hahaha.A pobigli izvAvganistana pod okriljem noci..E moji Ukrainci nasto ste spali kod tolike bogate zemlje.Iznajmljujete zemlju i prodajete strancin.Umjesto zito da sijete vi konoplju sadite rekli vam Ameri.Bolje tikve sadite..Sad kukate Rece Angela Merkel nema veze Minski sporazum sa plinovodom Sjeverni tok.Uzimali ste cetri milijarde samo sto cjevi prolaze kroz UA .Sad panika da da drvlje i kamenje protiv rusa ali njihovi Dolari,dobri....Ali sve vise se Ukrainci bude vide prevareni sto pedeset eura placa sa Janukovicem bila petsto da, da...Ali rusi kasiraju novac od Kine cjevi do Europe provukli..A nafta 73 dolara po barely.. ..Drz te se svoje velike brace Rusa samo sluge mozete bit njima i nista vise. Sta kaze Cepiga i Beny knedla u grlu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije