Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Duga zima
Povratak na članak

Ukrajina gori, a policajci se sanjkaju i ganjaju loptu kao Ševčenko!

Pripadnici specijalnih postrojbi Zlatnih orlova, inače poznati po nasilnom suprotstavljanju prosvjednicima, iskoristili su trenutke zatišja

Komentari 7

KO
kombinator
19:44 01.02.2014.

Na koj god sam portal danas došao vrišti ova vijest kako se ukrainski specijalci sanjkaju,,,, wauuuu neš ti senzacije, svi mainstream mediji peglaju jedno te isto, netko gore je napisao ja se isto pitam, koj je cilj ove vijesti izazivanje revolta prema njima??? Odmah nakon raspada SSSR- se znalo da će jednog dana "zakuhat" u Ukraini, moralo je doći do sukoba zapadne i istoćne struje. Čitao sam dosa o tome još prije 10- tak godina, ameri i Eu još od propale narančaste revolucije nisu prestali pokušavati destabilizirati ukrainu, Nitko ne spominje ulogu Poljske u ovoj krizi, kojoj se pružila mogućnost da proširi svoju zonu utjecaja na istoku i to na štetu Rusije, što je posao koji je u stvari započeo još 2009. kada je Poljska zajedno sa Švedskom pokrenula inicijativu za osnivanje Istočnog partnerstva (Eastern Partnership). Jasno je da je Istočno partnerstvo osnovano kako bi se jačao utjecaj Bruxellesa, ali i Varšave, u zemljama na istočnim granicama EU, ali i da je IP jedna vrst Trojanskog konja u budućoj ekspanziji NATO saveza. Global Research u to vrijeme piše kako je riječ o "završnom i možda posljednjem jurišu zapada na bivši Sovjetski Savez". Poljska je tako prešla granicu između deklarativne i konkretne podrške, a poljska vlada želi da svijet zna kako je u stalnom kontaktu s ukrajinskom oporbom i kako ima određeni utjecaj na odluke koje se donose iza barikada u Kijevu. Javno priznanje kontakta s Yatsenyukom i njegovim "borcima za slobodu i demokraciju" je ujedno i priznanje sudjelovanja u državnom udaru,Iz same Ukrajine stižu jasni znaci kako će Lavov s okolicom proglasiti autonomiju po uzoru na Krim, a Poljska, Njemačka i Europska unija, ili bolje rečeno NATO savez, bili bi im jamci budućeg međunarodnopravnog statusa. I postavio bi pitanje ovoj gamadi od Johna Kerrya koj kmeči o reformama i ustupcima prosvjednika, A kakve je "ustupke" dao američki režim svome narodu nakon prosvjeda Occupy street? Osim "ustupaka" u obliku zatvora i pendreka? (Uz to, još se O. street i ovi klerofašisti ne mogu ni usporediti.)

VL
FR
Franko55
14:47 01.02.2014.

kada EU prestane davati novac velikom demokratu Kličku prestati će i prosvjedi....

VL
NE
neboiznadzagreba
14:56 01.02.2014.

. "Pripadnici specijalnih postrojbi Zlatnih orlova, inače poznati po nasilnom suprotstavljanju prosvjednicima..." ? Iz demokratskih zemalja dobivamo vijesti da su se prosvjednici "sukobili s policijom, postali nasilni " i slično, no iz Ukrajine ovakvu vijest. Ako je ovo trebalo izazvatiizazvati revolt prema njima, moram reći da mi je baš simpatično vidjeti ljudsku stranu uniformiranih osoba !

VL
Avatar anticenzura
anticenzura
14:45 01.02.2014.

Tako i treba. Ignorirati strane placenike, uzdrmace, a ne slikavati ih po medijima, kao u Siriji i okolici.

VL
DU
Deleted user
14:42 01.02.2014.

Kada se na zapadu prosvjeduje na sličan način, onda čak o tome ni vijesti nema, samo se govori što se događa sa zemljama poput Ukrajine. Čiji se prosvjednici tobože bore za Demokraciju, a zapravo sa njima upravljaju zapadni moćnici. A A da se prosvjednici slučajno bore protiv korupcije, onda o tome ne bi bilo vijesti. Jer da nema korupcije, ne bi bilo ni ovih sada prosvjeda, ali to opet ne bi pasalo nikome jer ne bi mogli podijeliti pa vladati.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.