Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Propala instalacija

Ukradene i pokidane kravate koje su simbolizirale krv Isusa Krista

kravate
Nino Strmotić/Pixsell
22.04.2011.
u 12:49

Akademska slikarica Loara Blažević u Marmontovoj ulici u Splitu htjela je sa 300 kravata predstaviti instalaciju povodom Uskrsa. Vandali su pod okriljem noći pokrali ili uništili svih 120 kvalitetnih Croatinih kravata

Od 120 kravata postavljenih u splitskoj Marmontovoj ulici, na visini od tri i pol metra, 90 ih je nestalo tijekom noći, a ostale su srušene, bačene i zgažene. Propala je tako želja akademske slikarice Loare Blažević da postavi umjetničku instalaciju "Njegova krv na nas i našu djecu".

Planirala je u pet redova postaviti 350 kravata od 80 cm, crvene i bijele boje, simbolizirajući kapi Isusove krvi i njegovu muku, međutim  vandali su je u tome spriječili. Hrvatska udruga likovnih umjetnika podnijela je kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja koje traži policija. Suorganizatori izložbe su Academia Cravatica, a sponzor brend Croata.

Komentara 3

MU
mala ulica
01:17 23.04.2011.

Neznam dali su vandali ili protivnici napretka i inovacija hrvatske kulture? Ponovo postaviti instalaciju pod pokroviteljstvom video kamera pa neka pokušaju ponovo.

BO
bode
14:51 23.04.2011.

Ako kažem da su židovi onda sam antisemit!!! Ako kažem da su crveni onda sam fašista!!!! Ko je krivac? Neka kaže Mesić domoljub!!!

FT
Fra tetka
21:57 23.04.2011.

Samo jedan sumljivac.Nečastivi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije