Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Materijalna šteta

Ukradena oprema za seizmičko snimanje

policija
Hrvoje Jelavić/Pixsell
26.01.2015.
u 12:32

Gotovo 200.000 kuna štete pretrpjela je poljska tvrtka Geofizika, koja na području Moslavine i Istočne Slavonije, za INA-u provodi seizmička istraživanja nafte i plina.

Gotovo 200.000 kuna štete pretrpjela je poljska tvrtka Geofizika, koja na području Moslavine i Istočne Slavonije, za INA-u provodi seizmička istraživanja nafte i plina.

Policija je priopćila kako je nepoznati počinitelj, ili više njih, od 19. do 21. siječnja s polja na području mjesta Krivaj, općina Lipovljani, ukrao opremu za seizmičko snimanje, odnosno: sabirnu kutiju za prijenos i sabiranje seizmičkih podataka, akumulator, metalni nosač s 500 metara optičkog kabla, 110 metara seizmičkog kabla s dvije sabirne kutije i 165 metara seizmičkog kabla s tri sabirne kutije. Od oštećene poljske tvrtke je zaprimljen odštetni zahtjev na iznos od 179.082 kune, a policija poduzima daljnje mjere traganja za počiniteljem.

Geofizika istraživanja potencijalnih novih nalazišta nafte i plina provodi od početka siječnja na području Kutine, Novske, Lipovljana i Lipika, a posao je dobila na međunarodnom javnom natječaju kojeg je raspisala INA. Na poslovima, koji će trajati četiri do pet mjeseci, angažirano je više od 200 radnika. 

>> Uhvaćen lopov koji je otuđio poklopac šahta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije