Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Budući svetac

Ukradena bočica s krvlju Ivana Pavla II.

papa
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
27.01.2014.
u 12:13

Oko 50 karabinjera iz L’Aquile traga za relikvijom u kojoj je dio platna natopljenoga krvlju Ivana Pavla II. nakon što je ranjen u atentatu na Trgu sv. Petra 1980. godine

Relikvija, bočica s kapima krvi na platnu Ivana Pavla II., ukradena je iz crkvice sv. Petar od Lencae na planini Gran Sasso u regiji Abruzzo. Crkvicu sv. Petar od Lencae često je pohodio papa Ivan Pavao II. pa je njegov dugogodišnji tajnik, sada krakovski nadbiskup kardinal Stanislaw Dziwisz jednu od tri ampule s krvlju budućeg sveca darovao toj crkvici na planini.

Oko 50 karabinjera iz L’Aquile traga za relikvijom u kojoj je krpica platna natopljenoga krvlju Ivana Pavla II., ranjenog u atentatu na Trgu sv. Petra 1980. godine. U istrazi pomažu i dresirani psi.

Pretpostavlja se kako je netko naručio da se ukrade ta sveta relikvija jer je na prozoru crkvice razrezana rešetka. Ukradena je samo relikvija, a sve ostalo nije dirano, pa čak ni novac u škrabicama za pomoć.

>> Papa pustio golubicu mira, napao je i ubio galeb

Komentara 3

T1
t111
13:16 27.01.2014.

mozda ce sada netko klonirati wojtylu...

Avatar Sunčica
Sunčica
21:18 27.01.2014.

ako im je ta relikvija bila važnija od novca onda su to bili nekakvi sektaši sotonisti

Avatar Dolar=0
Dolar=0
13:55 27.01.2014.

pre će biti da se neko povamprio u Vatikanu pa je željan krvi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije