Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA NA A4

VIDEO Poljski ministar u KBC-u Zagreb: Hvala hrvatskom narodu

Zagreb: Ministar Beroš s poljskim kolegom Niedzielskim obišao ozlijeđene u prometnoj nesreći
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/6
06.08.2022.
u 17:54

Dvanaest osoba je poginulo, a više od 30 je ozlijeđeno u nesreći koja se jutros dogodila na A4.

Poljska delegacija koju predvodi njihov ministar zdravstva Adam Wojciech Niedzielsk održat će konferenciju za medije povodom tragične nesreće koja se dogodila jutros na A4 kad je autobus poljskih nacionalnih registarskih oznaka koji je prevozio putnike na hodočašće u Međugorje sletio s ceste. Dvanaest osoba je poginulo, a više od 30 je ozlijeđeno.

 

- Naša misija se podijelila u dva dijela. Jedan dio je otišao u Varaždin i Čakovec. Neki od pacijenta mogli bi se i večeras vratiti doma ako će to zdravstveno stanje dopuštati. Drugi dio ekipe će obići bolnice u Zagrebu gdje će pregledati medicinsku dokumentaciju i vidjeti kad se mogu vratiti u Poljsku - kazao je poljski ministar i dodao: - Još jednom hvala hrvatskoj Vladi i narodu.

- U ovoj bolnici smo prošli sve bolesnike. Kolega kirurg je izvijestio o težini ozljeda i načinu zbrinjavanju. Želim zahvaliti svim medicinskim djelatnicima zbog brze reakcije. U razgovoru smo se dogovorili za daljnje postupanje - ustvrdio je hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš.

Poljska delegacija napomenula je kako je poljski konzul u Hrvatskoj bio na usluzi njihovim građanima od trenutka nesreće.

- Poljski konzul je odmah otišao na lice mjesta i onda u bolnice. Sad je tu. Pruža pomoć poljskim građanima. Osnovali smo liniju za obitelji ozlijeđenih. Ta info-linija je namijenjena ljudima čiji članovi obitelji su sudjelovali u nesreći. U Hrvatskoj se nalazi tisuće Poljaka, ako možete doći do informacija preko njih učinite to. Nemojte opterećivati info-liniju - poručio je zamjenik ministra vanjskih poslova Marcin Przydacz.

- Još jednom bih zahvalio hrvatskoj Vladi. Od početka smo u kontaktu s premijerom Plenkovićem i drugim ministrima. Hvala Ministarstvu vanjskih i europskih poslova oko ponude za smještaj ozlijeđenih i njihovih obitelji - ustvrdio je Przydacz.

Na pitanje o transportu ozlijeđenih i preminulih u Poljsku, Beroš je napomenuo kako je riječ o standardnoj proceduri.

- Njihova želja je da se čim prije pacijenti prebace u Poljsku. Svi znamo da to nije realno. Jedan pacijent je izrazio želju, ali liječnici su ti koji će donijeti odluku o transportu - dodao je.

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije